FPL – Kapteinsvalget for runde 16

 

Hvem får kapteinsbindet?

Det blir nok en runde med tøffe kapteinsvalg, og foreløpig er det 4-5 spillere som utmerker seg. Med tanke på motstanden den kommende runden, og spillernes form de siste ukene, er det spillere fra Spurs, Liverpool og Leicester som står frem som de klareste alternativene. Vi skal selvsagt ikke glemme at Raheem Sterling og Kevin De Bruyne også kan forsvare kapteinsbindet. Men det er rullering som er den store frykten før den kommende runden.

Dele Alli eller Son?

Hjemmekampen mot Burnley sparkes i gang klokken 16:00 for Dele Alli og Heung-min Son. Begge har i overkant av to i odds, og har vist gryende form de siste rundene. Til tross for en svak prestasjon mot Manchester United i midtuken, forventer vi solid poengfangst fra Tottenham-duoen.

Med en eierandel på fattige 8.7% er Alli en spiller som kan få fart på Overall-rankingen din – dersom han leverer varene. Son er eid av dobbelt så mange, men er fremdeles en kapteins-diff sammenlignet med alterrnativer som Abraham, Vardy og Mané.

Konklusjon – Du kan gå for begge alternativ, men vi holder en knapp på Son.

Mane eller Salah?

Det bør egentlig ikke være et spørsmål, gitt formen til Mané de siste rundene. Det somgjør at dette faktisk er et reelt valg, er spilletidene de to har fått de siste fire kampene ( CL inkludert).

Mané har spilt 4 x 90 minutter siden kampen mot Napoli for 1,5 uke siden. Salah har bare notert seg for 158 minutter totalt i samme periode. Selv om Mané fremstår som en maskin med svært god fysikk, er det ikke tvil om at han også trenger hvile før et hektisk juleprogram.

Allerede til midtuka er det en viktig kamp som venter, og det er vanskelig å se for seg at Mané ikke får en liten pust i bakken denne runden. Salah derimot fikk hvile mot Everton, og bør være klar for 90 minutter denne helgen.

Med alt dette tatt i betraktning, samt det faktum at Salah er bankers på straffer, mener vi at man bør gå mot strømmen denne runden.

Konklusjonen blir dermed at Salah bør få kapteinsbindet, om valget står mellom de to Liverpool-stjernene. 

*Det kan godt være Mané spiller, men vi tror det er større sjanser for at Salah spiller 90 minutter.

Kapteinen denne runden

Vi avskriver på ingen måte City-spillere denne runden, men de har en tøff kamp i vente, og det er sjelden godt å bli klok på Pep-rouletten. Heller ikke Abraham og Vardy når helt opp denne runden, i våre øyne.

Vi ser dermed forbi Sterling, Vardy, Abraham og KDB, og mener valget bør stå mellom Spurs og Pool.

Dermed står vi igjen med Heung-min Son og Mohamed Salah.

Begge er “differ” sammenlignet med spillerne vi har nevnt ove. Son og Salah har sannsynligvis blant de høyeste toppnivåene hva poeng gjelder. I tillegg er de av de aller sikreste med tanke på spilletid den kommende runde.

Har du begge på laget anbefaler vi en god gammeldags Kron-Mynt avgjørelse. Lykke til

 

Son og Salah er julestjerner

Flest poeng GW15-22

18/19-Sesongen

1. Son – 77 poeng
2. Salah – 76 poeng
3. Kane – 59 poeng
4. Rashford – 56 poeng
5. Hazard/Pogba – 55 poeng

17/18-Sesongen

1. Son – 62 poeng
2. Salah – 60 poeng
3. Sterling – 59 poeng
4. Coutinho/Lingard – 58 poeng
5. Mahrez – 57 poeng

Prosentvis sjanse for å holde nullen

Manchester City: 45%
Tottenham: 43%
Liverpool: 39%

WAT: 33%
Leicester, Brighton & Wolves: 32%
Newcastle, Southampton & Chelsa: 30%
Sheffield United: 28%
Crystal Palace: 26%
Arsenal: 25%
Norwich: 24%

Everton: 20%
Aston Villa: 16%
West Ham United: 15%
Bournemouth: 12%
Burnley: 12%

Manchester United: 10% #FPL

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds