Fpl-managere får en ekstra free hit – her er alt du trenger å vite

22. desember kom førjulsgaven vi alle har ventet på? Eller har vi egentlig det? Mange vil påstå at den kom for sent, men vi skal se på hvordan vi best kan ta i bruk en ekstra free hit-chipen fantasy-gudene har gitt oss.

Hva er det?
Sjansen er stor for at du vet hvordan en free hit funker, men la oss ta det veldig kjapt. Du får gjøre ubegrensede overganger på laget ditt i én uke, men du får tilbake forrige ukes lag når inneværende GW er ferdig.

Merk: Det hjelper ikke å gjøre en transfer før du aktiverer free hit, og free hit nuller også ut eventuelle minuspoeng du har brukt før du eventuelt aktiverer chip’en.

Kom den gode nyheten for sent?


Nå har altså fpl-gudene bestemt at vi får en ekstra free hit-chip, uka etter at vi har gått gjennom tidenes Covid-kaos, med en rekke avlysninger bare timer før kampstart. Mange svei av free hit forrige runde, og vil nok prise seg lykkelige over å få en chip ekstra.

Men hva med oss som ikke har brukt noen chips enda?

Er det en ulempe at alle som egentlig hadde brukt en dyrebar chip allerede nå får en ekstra sjanse, eller finnes det måter å utnytte situasjonen på?

Doble GWs i uke 22?

Det kan se ut som at doble GWs  kommer tidligere i år enn vi kanskje trodde.

Cupene i England har skrotet omkamp-systemet for å gjøre plass til utsatte ligakamper, og mye tyder på at doble GWs kan komme så tidlig som i GW21 og GW22 (Ben Crellin mener sistnevnte er mest sannsynlig, han vet som regel hva han snakker om).

En dobbel gameweek (der ett eller flere lag spiller 2 kamper i samme runde) er en ypperlig mulighet til å midlertidig fylle laget ditt med spillere du aldri ville tatt sjansen på i det lange løp.

Manchester United, Burnley og Watford er lag som alle ser ut til å få en dobbel GW ganske snart, da de er ute av ligacupen og har massevis av ledige kampdatoer i januar.

Det skal godt gjøres å overse Ronaldo som kapteinsemne dersom United spiller dobbel runde og Salah er på Afrika-tur.

En liten hake


Det er selvfølgelig et men, og det er kanskje en detalj som ikke alle har fått med seg. Du kan ikke spille en free hit-chip to uker på rad (https://www.premierleague.com/news/2425494), noe som gjør det umulig å dra full nytte av det dersom vi f eks skulle få DGW i både GW21 og GW22.

Vær varsom

Det kan være fristende å svi av free hit tidlig i en GW for å eksperimentere med ulike laguttak, men særlig i disse Covid-tider råder vi til å vente så lenge som mulig med å aktivere free hit.

Hvis en eller to kamper blir utsatt kan det godt hende at du kommer til å angre på at du spilte free hit i det hele tatt, men i motsetning til triple captain og bench boost er den umulig å deaktivere rett før deadline.

Blank GW30?

-19. mars spilles det kvartfinaler i FA-cupen, noe som alltid betyr utsettelser av kamper.

Undertegnede mener at det er lite som er vanskeligere enn å navigere en blank GW (altså det motsatte av en dobbel, der noen lag ikke har kamp i det hele tatt, men det har du nok funnet ut på den vanskelige måten allerede).

I forbindelse med FA-cup-utsettelsene er det som regel bare de “svakere” lagene som har kamper, og da sitter det fryktelig langt inne å bytte ut Salah for Wilfried Zaha på permanent basis. På en free hit kan du imidlertid herje som du vil i en blank GW.

Konklusjonen

Det virker som en god idé å bruke en free hit-chip i førstkommende doble GW’s, men spare den siste til GW30.

Erfaring tilsier at free hit kommer aller best til nytte når det er få kamper, mens triple captain og bench boost heller kan brukes når det er mange kamper.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds