VM Manager 2022

FPL prisanalyse: Svindyr midtbane gir begrenset verdi

Vi har ankommet midtbanespillerne i prisanalysen vår. Midtbanespillerne har tradisjonelt sett vært den lagdelen der fpl-managerne spytter inn mest penger, men er det lønnsomt?

Grafikken gir oss i alle fall en veldig tydelig trend. Midtbanespillerne i middelsjiktet gir oss mer for pengene enn premium-spillerne:

FPL prisanalyse: Svindyr midtbane gir begrenset verdi

Basert på fjorårs-statistikken gir f eks Mount og Maddison oss mer poeng per million enn premium-trioen Salah, Son og Kevin De Bruyne gjør.  Et spørsmål som gjør seg gjeldende da er selvfølgelig hvorfor man skal velge premium-spillere i det hele tatt. Svaret ligger selvfølgelig i kapteinsbindet. Maddison er god verdi for penga, men vil nok aldri levere tosifrede poeng like ofte som Mo Salah eller KDB.

På midtbanen er det også langt mer rotasjonsrisiko enn i bakre rekker, også blant lagets beste spillere. Selv Mo Salah må finne seg i å bli rotert en gang i blant, men blant fjorårets topp 10 har vi valgt å trekke frem særlig Mason Mount, Raheem Sterling og Bernardo Silva som usikkerhetsmoment. De to førstnevnte er del av et voldsomt offensivt kobbel som Tuchel har til rådighet, og han kan finne på å stille med vidt forskjellige angrepsrekke fra kamp til kamp. Det er fort gjort å tenke at Mount er en av de tryggeste i laget, men i fjor spilte han faktisk bare det som tilsvarer 26 stk 90-minuttere i ligaen.

Noe overraskende er det kanskje at Jarrod Bowen (8.5) fortsatt ser ut til å være god verdi (gitt at han leverer som i fjor, selvfølgelig). Tallene så langt tyder på at fpl-managerne likevel har fått litt avsmak av den høye prislappen. En annen spiller som jevnt over har vært god verdi de siste årene er James Ward-Prowse. Southampton-talismanen gjør seg på ingen måte bort sammenlignet med sine mitbanekolleger, men kommer til kort hvis vi sammenligner med forsvarsspillerne i samme prisklasse.

Tre mann som faller utenfor fjorårets topp 10 men likevel scorer veldig høyt på denne statistikken er Luiz Diaz (0.75), Kulusevski (0.88) og Riyad Mahrez (1.02). De to førstnevnte ble kjøpt i januarvinduet, og har derfor en lavere pris enn de kanskje ville hatt dersom de hadde prestert tilsvarende over en hel sesong. Riyad Mahrez knuser samtlige fra topp 10 når det kommer til verdi per 90, men så var det dette med spilletid da. Under 1500 minutter ble det i ligaen i fjor, men kanskje salget av Sterling tyder på at Mahrez skal spille en enda mer sentral rolle denne gangen?

En annen heads-up kan man også gi på Yoane Wissa, som knuser det langt mer populære valget Neto på denne statistikken. Det gjelder faktisk også dersom vi bruker Neto sine 13 målpoeng fra 20/21-sesongen.

Så hva blir konklusjonen her? Jo, det ser i alle fall definitivt ut som at du skal tenke deg om to ganger før du kjøper en premium-spiller som du aldri tenker å cappe. Det er mer enn nok verdi å hente andre steder, og sjansen er god for at f eks 2 ekstra premium-forsvarere vil lønne seg mer enn én ekstra premium-midtbanespiller.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds