Fantasy Premier League - Fantasytips og artikler

FPL – Spillerne du må ha nå og kapteinsvalg GW25

 

Det er med andre ord en mulighet å kvitte seg med Mané nå, men hvem skal man hente?

Mohammed Salah (12,5 mill.) er en åpenbar erstatter med det lysegrønne programmet som venter, men mange sitter kanskje med ham allerede.

I så fall er Kevin De Bruyne (10,6 mill.) nestemann på lista, men også han er eid av hele 52,3 prosent, og da må man se til andre erstattere.

Dobbelbytte på lur?

Har man to bytter er det en gyllen mulighet til å flytte Mané-midlene opp i angrepet, og for eksempel investere i en brennhet Sergio Agüero (12,0 mill.), men med ett bytte er det vanskelig. Men det er noen gode, billigere kandidater på midten også:

Riyad Mahrez (8,5 mill.) ble spilleklar til semifinalen mot Manchester United, men ble byttet ut etter 68 minutter. Det betyr enten at han hviles inn mot den kommende kampen mot Tottenham, eller at han kjente litt på skaden han dro på seg mot Fulham i FA Cupen. Den algeriske ballkunstneren ristet på hodet idet han gikk av banen. Vi antar dog at det var frustrasjon mot å bli byttet av tidlig, og at han er klar til å starte på søndag. Da er han en god Mané-erstatter, som også sparer penger.

Adama Traoré (5,8 mill.) er enda billigere, og i kjempeform, men Wolverhampton har et tøft program foran seg. Likevel er hans tre målgivende mot Southampton og Liverpool nok til å ta sjansen på den tidligere Barca-teknikeren.

Hueng-Min Son (9,9 mill.) er en annen mulighet. Koreaneren spiller spiss i fraværet av Harry Kane, og scoret sist. Tottenham har dog vanskelige motstandere fremover, men vi vet hva som bor i Son.

Kapteinsvalget

Det er spesielt én spiller som skiller seg ut denne runden, og det er Liverpools Mohammed Salah. For mens Manchester Citys stjerner møter et kinkig Jose Mourinho-lag på bortebane, og Vardy og Leicester spiller mot Chelsea, så skal Liverpool ta fatt på Southampton på hjemmebane. Med Mané ute er det få andre valg som virker logiske.

Salah som kaptein er med andre ord bankers. Sammen med Aguero er han det beste valget, om vi skal stole på analyseverktøyet Better FPL:

9,7 p – Sergio Agüero

9,3 p – Mohammed Salah

8,3 p – Trent Alexander-Arnold

5,9 p – Roberto Firmino

5,5 p – Kevin De Bruyne

5,2 p – Riyad Mahrez

1,5 p – Jamie Vardy

Nye spillere på plass

At januar nærmer seg slutten betyr også at overgangsvinduet er i ferd med å stenge, og vi har allerede fått noen nye fjes på plass i Premier League.

Pablo Mari (5,0 mill.) er Arsenals nye forsvarsspiller, på lån fra Flamengo. Midtstopperen er venstrebeint, og det kan tyde på at Mikel Arteta har lært av læremesteren Guardiola at det er en god idé å ha en venstrebeint stopper i magasinet. City har Laporte. Nå har Arsenal Mari.

Takumi Minamino (6,5 mill.) har allerede fått Liverpool-debuten, men det er litt bekymringsverdig at Klopp ikke ville bruke han selv om Sadio Mané var utilgjengelig i West Ham-kampen. Det kan bety at japaneren er et stykke unna å få jevnt med spilletid i Liverpool.

Steven Bergwijn (7,5 mill.) kan bli en spennende Fantasy-mann. Nederlenderen som kommer fra PSV kan spille både ving og spiss, og som midtbanespiller på Fantasy kan han bli en «out of position»-spiller i Mourinhos Tottenham.

Bergwijn signerer for Tottenham

Bruno Fernandes (8,0 mill.) er en spennende signering for Solskjær, men trolig ikke noe godt alternativ på fantasy, da han vil ligge for dypt i banen.

Men det betyr også at noen fjes kan forsvinne fra England, så vær veldig forsiktig med byttene du gjør denne runden.