Free Hit GW30 – Disse spillerne bør du ha på laget

GW30 er en Gameweek med flere blanks, og det spilles totalt kun 4 kamper:

Wolves-Leeds

Aston Villa-Arsenal

Leicester-Brentford

Tottenham-West Ham

Som man ser så er det fire forholdsvis jevne kamper, så det stikker ikke frem alternativer umiddelbart. Men om man har en Free Hit-chip til gode, og laget er amputert, så bør man vurdere det.

Et annet argument for å bruke Free Hit er at man unngår å sitte med et lag fremover med spillere fra disse klubbene som ikke nødvendigvis er optimalt, spesielt om man ikke skal Wildcarde i nærmeste fremtid. Selv skal jeg bruke wildcard i GW35, og vil helst ikke ha laget fylt med spillere fra disse lagene fremover.

Først kan vi ta for oss de defensive alternativene, og prosentvise sjansen for clean Sheet ifølge oddsmarkedet:

 1. Wolves 33%
 2. Leicester 33%
 3. Tottenham 31%
 4. Arsenal 31%
 5. Villa 23%
 6. Leeds 23%
 7. Brentford 22%
 8. West Ham 18%

Her ser vi fire lag skiller seg ut når det gjelder sjansen for å holde nullen: Wolves, Leicester, Tottenham og Arsenal.

 

I Wolves er det ingen åpenbare alternativer når det gjelder målpoeng i forsvaret, så her bør keeper Jose Sa (5.3) vurderes. Han har nest flest poeng av keeperne så langt. Coady (4.8) står faktisk med 2 mål siste 10 kamper, men han har kun hatt 4 avslutninger i samme perioder. Saiss er også et sikker valg, når det gjelder spilletid. Han er ikke like involvert på cornere som tidligere sesonger, men han har scoret 2 mål så langt denne sesongen.

Jeg må si at jeg selv ikke har troa på Leicester bakover selvom oddsen tilsier annet, ettersom de kun har 5 Clean Sheets så langt i sesongen.

Her leverer faktisk forsvarerne enda lavere xGI enn alternativene fra Wolves. Ricardo Perreira (5.2) er jo en av de som kan levere. Men han er fortsatt ikke tilbake for fult, og spilte kun 60 minutter forrige kamp.

Men om man trenger en billigspiller, om så til benken, så har Amartey (3.9) spilt 9 av de siste 10. Schmeichel til 4.8 er også et alternative mål, om du har mer troen på Leicester enn Wolves.

Tottenham har flest defensive alternativer som også har fine underliggende offensive tall. Deriblant Reguilon og Doherty som ligger på 2. og 3. plass bak Trent når det gjelder xGI siste ti runder. Men ettersom Tottenham har flere bra alternativ fremover på banen, så blir det nok ikke aktuelt for så mange å benytte en av forsvarsplassene på en Tottenham-spiller.

I Arsenal er det faktisk Gabriel (5.3) som har best underliggende tall, spesielt når det gjelder xG, hvor han ligger på fjerdeplass av forsvarere, og har også stått for 3 mål så langt denne sesongen.

Tierney (5.1) har et visst assistpotensial og har levert 3 assist så langt i år (1 mål). Og leverer mellom 15.-20. beste underliggende tall når det gjelder distribusjon av innlegg og sjanser skapt av forsvare i ligaen.

Ramsdale (5.1) er også et fint valg om du har troa på at Arsenal holder nullen borte mot Villa. I Villa synes jeg Matty Cash (5.2) bør nevnes, ettersom han står med 2 mål og 2 assist siste fire kamper.

På midtbanen begynner det å tynnes ut med Free Hit-alternativer. Raphina (6.5) har faktisk tredje beste underliggende tall siste seks runder, kun bak Foden og Salah. Så han bør vurderes selvom Leeds er uforutsigbare. På syvendeplass på listen finner vi Son (10.9) som står med 3 mål og 2 assist siste 6 gameweeks, og er også en av de som bør vurderes sterkt på et Free Hit-lag. Men han konkurrer med Kulusevski (6.2), som er i storform, og står med 2 mål og 4 assist siste 6 kamper.

Vi må helt ned til 15. plass på lista, for å finne neste som spiller i GW30 i Aston Villas Coutinho (7.5). Han har dog vært effektiv og står med 3 mål og 3 assist siste syv kamper. I Arsenal er Saka (6.6) den som leverer flest målpoeng på midten, ettersom han står med 2 mål og en assist siste seks kamper. Andre potensielle valg på midtbanen:

Jacob Ramsey (4.8) har 3 mål siste 6 runder.

Podence i Wolves står med 2 mål i samme periode

Harvey Barnes står med 2 assist og 1 mål, i et rotete Leicester.

Daniel James står overraskende nok med 2 mål og 2 assist siste 6 runder.

Helt fremme er det flere fine alternativer. Kane (12.4) står frem som det åpenbare kapteinsvalget, og har også høyest xG av samtlige spisser siste seks runder. På tredjeplass på xG-listen finner vi overraskende nok Arsenal-spissen Lacazette (8.4), så dette kan være en fin diff, ettersom han kun er valgt av 8,8%.

To plasser bak han igjen, finner vi Ivan Toney (6.5), som har levert bra i det siste, med hele fem mål på de siste to kampene. Andre aktuelle spillere av spisser er Jimenez (7.6) som møter et Leeds-lag jeg er usikker på hvordan vil levere. Meksikaneren har 2 mål og 1 assist siste 6 kamper. Og helt fremme hos Villa har Ings (7.7) levert kurrant med 3 assist og 1 mål, og kompanjongen Watkins (7.5) står med 2 mål siste 6 runder.

De beste alternativene i de ulike posisjonene:

Keepere:

 1. Jose Sa
 2. Ramsdale
 3. Kasper Schmeichel

Forsvarere:

 1. Doherty/Reguilon
 2. Coady/Saiss
 3. Gabriel/Tierney
 4. Pereirra/Soyuncu/Amartey
 5. Cash

Midtbane:

 1. Son/Kulusevski
 2. Coutinho/Ramsey
 3. Raphina/Daniel James
 4. Harvey Barnes
 5. Podence

Spisser:

 1. Kane
 2. Lacazette
 3. Toney
 4. Jimenez
 5. Watkins/Ings

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds