Free hit i DGW33? Disse spillerne bør du vurdere

Runde 33 ligger an til å bli en litt annerledes dobbelrunde. Tidligere denne sesongen har vi kastet oss over dobbelrunde-spillere som er i form, men denne runden er det mange av lagene med dobbelrunde som sliter. Hvor finnes verdien?

Keeper

Her er det mange halvgode alternativer å velge i, men jeg faller ned på den eneste som har to hjemmekamper, Martin Dubravka. Han har rukket å hente inn 50 redninger og 5 clean sheets selv om han var ute de første 12 kampene. Ser man bort fra den nylige glippen mot Spurs er det faktisk også en stund siden Newcastle slapp inn 2 mål eller mer i samme kamp. Det har skjedd bare den ene gangen siden desember.

Andre valg som kan vurderes er David De Gea som har nest flest redninger i år (skjønt det sier kanskje mer om United defensivt enn om De Gea) og den gamle fantasyfavoritten Nick Pope. Problemet der er imidlertid at Burnley ikke har holdt nullen på 7 runder, og har sluppet inn 15 mål i disse. Ellers er kanskje Ederson den tryggeste clean sheet en, til tross for at han ikke har DGW.

Forsvar

Vi prøver en frekk liten dobbel på Newcastle defensivt, og med Trippier fortsatt ute er Fabian Schär det åpenbare valget i mine øyne. Farlig på dødball, og har 3 målpoeng på de siste 7.

Ut over Newcastle har jeg faktisk ingen spesiell tro på at DGW-lagene har noen særlig sjanse til å holde to clean sheets. Derfor har jeg gått for en “trygg” City-dobbel i Cancelo og Laporte som tar imot Brighton hjemme. Hvis Pep mot formodning skulle rotere voldsomt her (tror det er mer sannsynlig at han gjør det mot Watford til neste helg) befinner Arsenal-stopper Gabriel seg på benken som en backup. Arsenal har for mange fravær defensivt (særlig Thomas Partey) til at jeg tror de holder nullen i noen av disse bortekampene.

Midtbane

Går for to premiums her, sammen med tre budsjettvalg som jeg tror kan slå fra seg. Heung-Min Son får plass selv om han har bare en enkeltkamp, rett og slett på det grunnlag at ingen er i bedre poengform for tiden. 6 mål og 1 assist på de siste 3 kampene. I andre enden av skalaen har vi Bruno Fernandes som får plass utelukkende fordi han har dobbel gameweek, og straffet meg med 23 poeng forrige gang jeg overså nettopp det.

Ved siden av disse finner vi Arsenals toppscorer (delt med Smith Rowe) Buyako Saka, Leicesters eneste formspiller James Maddison og juleprogrammets “unsung hero” James Ward-Prowse (faktisk også delt toppscorer for sitt lag).

Angrep

Jeg orker nok ikke å se oppgjøret mellom Spurs og Brighton uten Harry Kane på laget, men oppsiden til Cristiano Ronaldo er såpass stor hjemme mot Norwich, at han er vanskelig å komme utenom. I sin forrige hjemmekamp scorte han hattrick mot nettopp Spurs, men gangen før det ble det 0-0 mot Watford. Hva vi får servert på Old Trafford denne gangen er ikke godt å si.

Ved siden av CR7 står jeg og vipper mellom langt mindre målfarlige Chris Wood og Iheanacho. Her er nok førstnevnte tryggere på minutter, mens Iheanacho er mer eksplosiv når han først har dagen. Jeg har uansett ingen forventninger om at noen av disse skal dra lasset denne runden.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds