Frikjent: Manchester City får spille Champions League

Manchester City er frikjent for brudd på Financial Fair Play-reglene og utestenges dermed ikke fra Champions League. Klubben må likevel betale en bot på 10 millioner euro.

Det er konklusjonen til Idrettens voldgiftsrett (CAS) etter å ha behandlet anken fra Manchester-klubben.

I februar informerte Det europeiske fotballforbundet (UEFA) i en pressemelding at de aktet å utestenge Manchester City i de to kommende sesongene av Champions League. Klubben fikk også en bot på 30 millioner euro.

Manchester City var uenig og anket straffen videre til CAS. Nå har klubben altså vunnet frem i ankesaken.

En gransking av klubbens finanser fikk det dømmende kammer i UEFAs kontrollkomité for oppfølging av økonomisk fair play til å konkludere med at Manchester City i perioden 2012 til 2016 dramatisk overrapporterte klubbens sponsorinntekter. Klubben skal også ha vist manglende samarbeidsvilje under etterforskningen.

Etterforskning ble innledet i 2018 på bakgrunn av lekkede dokumenter i datalekkasjen som er kjent under navnet Football Leaks.

Pep Guardiolas mannskap har fortsatt mulighet til å gå til topps i Champions League denne sesongen. De leder 2-1 etter første oppgjør mot Real Madrid. Ved sammenlagtseier venter vinneren av oppgjøret Juventus-Lyon i kvartfinalen.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds