Gameweek 7: rundens beste kaptein

Så hvem velger man som kaptein i Runde 7.

Først kan vi se hvem Fantasy-folket går for:

Gameweek 7: rundens beste kaptein

Her ser vi at de fleste vil gå for Haaland, selv om de har en heller kinkig kamp hjemme mot Tottenham, ligaens til nå tredje beste forsvar.

Og hva sier algoritmene:

Gameweek 7: rundens beste kaptein

Algoritmene til FantasyFootballScout går for Salah hjemme mot Wolves, hvor de anslår at han vil score 7 poeng, mot Hålands 5.3.

Og hva sier tallene så langt?

Gameweek 7: rundens beste kaptein

xGI (Samlet Forventet Assist+Mål) forteller oss at Haaland er mest involvert fremover på banen av samtlige spillere så langt i år, mens Salah befinner seg nede på tolvteplass, med en xG på kun 0.95 vs Haalands 4.61. Personlig forteller dette meg at Haaland vil være det åpenbare valget mellom disse to, også etter denne ukens Champions League-kamper.

Men er det noen andre alternativer denne uken?

Chelsea møter Fulham borte, men etter at Tuchel har fått sparken, så mener jeg The Blues (som jeg liker å kalle dem), er et alt for usikkert kort å satse på.

Brighton møter jumbolaget Bournemouth, men de har ingen talisman, og poengene blir ofte jevnt fordelt. I tillegg er manager Potter i samtale med nevnte Chelsea, noe som også gjør de usikre.

Manchester United møter Palace borte. Ja, de kan vinne, men har til gode å vise at de kan smadre lag, og ten Hag har heller vist en mer defensiv trygghet etter en brokete start. Rashford hadde i så fall sett ut som det beste valget, men det at han holdt seg til hamstringen ved slutten av helgens kamp gjør meg mer usikker også på han.

Arsenal møter Everton hjemme. Her synes jeg Jesus kan vurderes. Han er i hvertfall i nærheten av Haalands underliggende tall. I tillegg møter han et av ligaens dårligste lag. Men det skal være sagt at Everton har gjort det helt på det jevne defensivt, og har “kun” sluppet inn 6 mål på de 6 første kampene. Så jeg mener fortsatt at Haaland er et bedre valg personlig.

Om jeg skal gå for en topp 3:

  1. Haaland
  2. Jesus
  3. Salah

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds