Gresset er ikke alltid grønnere på den andre siden

Det er ikke noe særtilfelle for Liverpool – flere sentrale spillere i enkelte klubber, flopper i andre. Men det er et faktum; flere sentrale spillere som de røde har solgt de siste sesongene, sliter i deres nye klubber. Den britiske avisen Daily Mirror har sett nærmere på fem av de stjernene som har forlatt Liverpool i Jürgen Klopp sin regjeringstid.

Sadio Mane ville ha nye utfordringer i Bayern München og forlot Liverpool i sommerens transfervindu. De tyske tittelforsvarerne har begynt svakt og Manes tre mål på sju kamper er ikke helt i tråd med forventningene i den tyske storklubben. Det er nok noe for tidlig å konkludere, Mane kan nok fortsatt bli en suksess i Bayern og viste spesielt i starten hvilken fantastisk spiller han er. Jürgen Klopp ønsket ikke å gi slipp på sin stjerne, men ønske om nye utfordringer var stort hos senegaleseren.

Takumi Minamino forlot Liverpool etter flere sesonger der han slet med spilletid. Japaneren gjorde en og annen god kamp, men etablerte seg aldri i en tøff konkurranse blant gode angrepsspillere på Merseyside. Da han fikk tilbud om en overgang til Monaco i fyrstestaten med sammen navn, grep han den. Minamino scoret sitt første mål for Ligue 1-klubben sist helg, men han sliter med spilletid også i sin nye klubb. Av enkelte er han allerede utropt som en av overgangsfloppene inneværende sesong.

Divock Origi hadde nærmest legendestatus på The Kop etter flere uhyre viktige mål for Liverpool, blant annet i Champions League og i lokalderby mot Everton. Belgieren fikk en rolle som superreserve, men greide heller ikke han å etablere seg i Klopps førsteellever. I sommer gikk han til AC Milan i italienske Serie A og han har også her funnet konkurransen hard. Han har ikke scoret ett eneste mål og ifølge rapportene planlegger Milan å kjøpe en erstatter i det kommende overgangsvinduet i januar.

Philippe Coutinho hadde alle forutsetninger for å bli en Liverpool-legende, men forlot klubben for Spania da Barcelona meldte sin interesse. Jürgen Klopp forsøkte i det lengste med å overbevise brasilianeren om at Anfield var stedet og at kanskje ikke gresset er grønnere på andre siden. Coutinho hadde en drøm om å spille for Barca og ble solgt, men ble ingen suksess i klubben, som etter hvert begynte å slite økonomisk. Han ble først lånt ut til Bayern München. Han returnerte til Spania, før han ble solgt. Klopp ønsket ikke å kjøpe han tilbake og han havnet i Aston Villa.

Emre Can var en annen sentral defensiv midtbanespiller i Liverpool. Den anvendelige spilleren – som også kunne spille midtstopper og høyreback – begynte veldig bra, men etter hvert så gikk kontrakten hans ut og han gikk da gratis til Juventus i Italia. Han dro i 2018, etter eget utsagn for å vinne titler. Liverpool vant sesongen etter Champions League. Etter halvannen sesong i Torino, reiste han så hjem til Tyskland og Borussia Dortmund, først på lån, så permanent. Her har han hatt varierende suksess.

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds