Divock Origi

Har Jürgen Klopp glemt hvor god Divock Origi er?

Undrenes tid er ikke forbi. Divock Origi er fortsatt Liverpool-spiller Og enda mer utrolig; han fikk starte Champions League-kampen mot AC Milan sist tirsdag.

I perioder gikk tankene tilbake til en maidag i Istanbul for 16 år siden. Liverpool lå ikke under 3-0 denne gang, men 1-0. Og der Liverpool kunne smile bredest når onsdag var blitt torsdag 26. mai i 2005, så var det også de røde som trakk det lengste strået under flomlysene på Anfield.

Forbannelse

Det går vel ikke an å si at det lyser en forbannelse over Milan i kampene mot Liverpool, all den tid italienerne fikk sin revansje for finalekampen i Mesterligaen to år etter eventyret i Istanbul, denne gang i Athen.

Apropos forbannelse. Innimellom må da belgiske Divock Origi følt at det ligger en forbannelse over sin fotballkarriere. Det enorme fotballtalentet som ble født i Oostende for 27 år siden, som spilte sin ungdomsfotball for Genk og Lille og fikk 40 kamper for Lille (seks mål), før han kom til Liverpool for 9,8 millioner pund i 2014. Han har så vidt nådd et tresifret antall kamper for Liverpool (19 mål) og har vært på låneopphold i Lille og Wolfsburg.

Blindvei

Origi har mildt sagt vært i en blindvei en god stund i helrødt. Det er ingenting å stikke under en stol at han fikk forlenget Liverpool-karrieren sin da han scoret de to viktige mål i semifinalen på Anfield, da Liverpool snudde 3-0 og til slutt vant 4-0 og gikk til finalen som de vant over Tottenham Hotspur.

Origi var en av de store heltene og bare et par måneder etter hadde han satt navnetrekket sitt på en ny langtidskontrakt.

Siden har det gått trått for belgieren. Han fikk sju kamper fra start i gullsesongen 2019/20 og fire i fjor. Et salg av Origi var nok med i aftenbønnen daglig for Liverpool-manager Jürgen Klopp, som hadde fått klar beskjed fra sjefene med ansvar for pengesekken; du må selge før du kan kjøpe. Hva som gjorde at det ikke ble noe salg, kan det jo være flere grunner til, blant annet Liverpools prisforlangende. Det er mulig klubben krevde litt for mye for en spiller som knapt har fått spille en fotballkamp i sin tid i Liverpool.

Benkesliter

Origi ble nemlig stort sett sittende på benken, hvis han i det hele tatt var blitt tilgodesett med en plass der. Han har vært pent nødt til å finne seg i en rolle som benkesliter for de røde de siste sesongene.

Bare for å understreke det; ingen betviler Origi sitt talent og selv om Liverpool stort sett ikke ser sin nytte i han, så vil han helt sikkert gjøre en bra figur dit han måtte finne på å gå senere i karrieren.

Det er klart, når Liverpool har en angrepsrekke som til de grader leverer kamp etter kamp, med Salah, Mane og Firmino og Jota som også får rikelig med spilletid, så blir det ikke mye igjen for Divock, eller Div som sjefen kaller ham.

Overraskende

Men da Klopp leste opp lagoppstillingen til Milan-kampen sist tirsdag, så var det ingen Firmino, som var skadet og uaktuell. Også Mane ble henvist til benken i første gruppespillkamp i Champions League. Med var Joe Gomez, Naby Keita, Jordan Henderson OG Divock Origi. Spillere som van Dijk og Mane satt på benken. De hardeste kritikerne spurte seg om Klopp med dette prioriterer Champions League noe ned.

Men det gjør de nok ikke. Alle vet påkjenningene spillerne har i dagens fotball, med flere liga-, cup- og landskamper uke etter uke. Det tar på. Klopp har nok lært etter fjorårets mareritt på skadefronten. Årets overgangsvindu hjalp noe på spillertroppen og det at alle skadede spillere som er kommet tilbake, gjør at bredden er noe bedre enn den har vært. Men foran ser det heller tynt ut når en av de faste spillerne er skadet og uaktuell. Det må det gjøres noe med i framtidige overgangsvindu.

Ute

Origi derimot, spilleren som var ubenyttet reserve i første ligakamp mot Norwich, men som har vært ute i kulden og henvist til tribunen både mot Burnley, Chelsea og Leeds, han ble plutselig kalt inn til tjeneste i første gruppespillkamp i Mesterligaen.

Da var det mange røde supportere som rynket på nesa.

Origi hadde (som vanlig) en høyst varierende opptreden mot AC Milan. Han begynte kampen bra og vippet ballen fram til Mo Salah på 2-2 og han hadde noen gode gjenvinninger etter godt press høyt i banen. Ellers var det en ordinær kamp av belgieren.

Skryt

Etter kampen vanket det imidlertid skryt av manager Klopp.

  • Han kunne ha dratt herfra i sommer, men fotball er et rart sted. Folk har glemt hvor god han er, sa manageren på pressekonferansen.

Det er mulig han har glemt det selv også, sett i lys av de få sjansene han i virkeligheten han har fått under Klopp.

Det beste utstillingsvinduet for en spiller er å spille. Og i det utstillingsvinduet har ikke Origi vært de siste årene. Det er kanskje grunnen til at han fortsatt er Liverpool-spiller og ikke fant seg en ny klubb dette overgangsvinduet. Det sammen med en litt stiv pris, har kanskje gjort at potensielle klubber kvier seg for å ta sjansen på kjøp.

Overrasket

  • Jeg er ikke overrasket over at Div spilte en god kamp i kveld. Det jeg imidlertid er overrasket over, er at det ikke kom noen solide bud på Div i løpet av overgangsvinduet i sommer. Folk ser åpenbart ikke nok på fotball, sa Klopp til BT Sport.

Du skal se veldig mye fotball – og gjerne også B-kampene – dersom du skulle ha dannet deg et bilde av Origi sine prestasjoner så langt i sesongen. Det er nemlig en overraskende uttalelse sett i lys på at den som sa det ikke har vært i nærheten av å kalle belgieren til tjeneste i førsteelleveren og knapt i spillertroppen denne sesongen.

Innsats

Nå viste han brukbar innsats. I tillegg til en “assist” på Salahs mål, bidro han med flere gjenvinninger etter godt press høyt på banen. Da han ble byttet ut en knapp halvtime før slutt, hinket han ut. På pressekonferansen ble Klopp spurt om det var en skade, men det skal visstnok bare ha vært krampe.

  • Han er frisk og rask. Han er en sensasjonell spiss og han gjorde det veldig bra. Origi, en fantastisk spiss. Han er en herlig fyr og han vil bli sett på som en legende den dagen han drar herfra. Det er vanskelig å komme inn på laget vårt, men jeg er veldig glad på hans vegne etter denne kampen, sa Klopp tirsdag kveld.

Kanskje Origi får en ny sjanse i neste gruppespillkamp borte mot Porto 28. september?

Salg i neste vindu

Den tyske Liverpool-manageren er god på Mind Games. Uttalelsene hans kan nok være brukt for å snakke opp en spiller som lenge har slitt med selvtilliten, blant annet på grunn av manglende tillit. Og være med på å selge spilleren i det neste overgangsvinduet som åpner ved nyttår. Bli ikke overrasket om det skjer. Men de som skal vurdere han, gjør nok best å skaffe seg Liverpools reservelags terminliste. For han vil aldri bli en fast mann på A-laget.

Sannsynligvis vil ikke manageren bruke Origi igjen i hjemmemøtet med Crystal Palace lørdag ettermiddag heller. Da er nok Mane, Salah og Jota angripere. Firmino er muligens klar for lørdagens kamp. Dette er forøvrig londonernes første kamp utenfor den engelske hovedstaden fem uker inn i Premier League-sesongen.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds