Har Liverpool finansene til å hente Bellingham?

Borussia Dortmunds engelske stortalent, Jude Bellingham, fyller 20 år 29. juni. Yndlingen vil sannsynligvis skifte klubb i løpet av sommeren, men det vil koste store penger å hente han.

Bellingham er sommerens heteste transferobjekt og dette er virkelig dansen rundt gullkalven.

Klubber som Bayern München, Manchester City, Manchester United, Real Madrid og Liverpool er nevnt som aktuelle klubber for gutten, som spilte i Birmingham City, før han gikk til Bundesliga.

Ettertraktet unggutt

Jude Bellingham debuterte for Birmingham i 2019 og fikk 41 kamper (fire mål) for klubben. For Borussia Dortmund har han spilt 76 kamper (sju mål) og hans spill gjør at klubben nå konkurrerer med Bayern München om ligatittelen. Unggutten debuterte på det engelske landslaget i 2020 og ble den yngste til å spille EM og var også sentral under Verdensmesterskapet i desember. Han har nå 22 kamper (ett mål) med landslagsdrakta på.

Liverpool er en av klubbene som skal forsøke å hente Bellingham og hans landslagskolleger, Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold, har opptrådt som “agenter” og har forsøkt å fiske Jude over til klubben.

Men hvordan skal Liverpool klare å konkurrere ut økonomiske stormakter som Manchester-klubbene og Real Madrid? Det har ikke kommet klart fram hva han selv ønsker, og sannsynligvis vil det spille vel så mye inn som at dette er klubben som gir mest for han eller gir han det han ber om i lønn.

At Jude Bellingham trengs i Liverpool er hevet over tvil. Klubben har lidd under en midtbane som i enkelte kamper ikke har hengt sammen eller som har vært for svake.

Stallrydding

Liverpool er i gang med opprydding av en tilårskommen spillerstall:

Angriperen Roberto Firmino er på oppløpssiden av sin Liverpool-karriere og forlater Anfield-klubben til sommeren. Andre “Free Agents” blir keeperen Adrián og midtbanespillerne Arthur Melo (på lån fra Juventus), Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain kommer sannsynligvis til å gå samme veien. Det er uvisst hva som skjer med James Milner, som er 37 år og i utgangspunktet ikke får fornyet kontrakten sin. Det er dog ingen hemmelighet at manager Jürgen Klopp ønsker Milner med videre og da kan det bli sånn. Det er usikkerhetsmomenter rundt Joe Gomez, Joël Matip og Nat Phillips, som kan bli solgt dersom de rette budene kommer.

Penger til veie

Kvitter de seg med disse spillerne så vil lønnsbudsjettet gå ned med 30 millioner pund, som er for småpenger å regne i forhold til det det vil koste å fornye spillerstallen. Men det som er helt klart er at Liverpool trenger nye spillere og eierne bør bringe til veie de pundsedlene som trengs for å gjøre Liverpool konkurransedyktige i forhold til de lagene de konkurrerer med.

Jude Bellingham bør komme inn, sammen med èn sterk midtbanespiller til. Kanskje bør de røde også bla opp for en ny høyreback og få Trent Alexander-Arnold lenger fram i banen.

Sommerens overgangsvindu blir av det spennende slaget for Liverpool.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds