Henderson kåret til årets spiller

Liverpool-kaptein Jordan Henderson er kåret til årets spiller av Football Writers Association
Henderson kåret til årets spiller

Vinneren kåres ved at medlemmer i fotballjournalistenes forening, rundt 400 personer, stemmer på den spilleren de mener fortjener det.

Styremedlem Carrie Brown begrunner kåringen med følgende:

– Jordan er en spiller som medspillere ser opp til på banen og som motspillere ser opp til utenfor banen.

– Kriteriene for å vinne er at man går foran som et godt eksempel. I denne mørke tiden vi er inne i, har Jordan uoppfordret samlet sammen klubbkapteinene for å etablere #PlayersTogether, sier Brown.

Initiativet, som Henderson var med på å starte, har samlet inn mange millioner pund til britisk helsetjeneste.

– Han er virkelig en verdig vinner, sier Brown.

14 andre spillere mottok stemmer fra FWAs medlemmer. Blant dem var Hendersons lagkamerater Trent Alexander-Arnold, Sadio Mané, Virgil Van Dijk og Alison Becker. Også Kevin De Bruyne, Marcus Rashford, Adama Traoré og Danny Ings var blant spillerne som mottok stemmer.

I godt selskap

Henderson har ledet Liverpool til sin første ligatittel på 30 år. I årets sesong har han spilt 40 kamper, scoret fire mål og han har fem målgivende pasninger.

Prisen er en av de mest prestisjetunge du kan få som fotballspiller i Premier League, sammen med PFA Player of the Year. Fjorårets vinner var Raheem Sterling.

Tidligere har spillere som Alan Shearer, Eric Cantona, Thierry Henry, Christiano Ronaldo og Steven Gerrard mottat utmerkelsen.

Dette gjør ekspertene før GW 8

OLA: Overall rank: 84,188 Fremdeles fornøyd med Wildcard-laget fra forrige runde, men gjør en liten justering i forsvaret, hvor Dias kommer inn for Alonso. Med

Midtbanemysteriet

McTominay og Fred? Hva med Pogba og Matic? Eller Donny van de Beek? Hvordan skal midtbanen til Manchester United se ut? Spørsmålene er mange for Ole Gunnar Solskjær.

Hvordan vinne i Pep-Roulette

Den regjerende seriemesteren fra i fjor har vist strålende form så langt i årets sesong, og har vist seg å fremdeles være giftige fremover, samtidig

Les videre

Siste Nyheter

Dette gjør ekspertene før GW 8

OLA: Overall rank: 84,188 Fremdeles fornøyd med Wildcard-laget fra forrige runde, men gjør en liten justering i forsvaret, hvor Dias kommer inn for Alonso. Med

Gode og dårlige nyheter

Fredagens pressekonferanse brakte både gode og dårlige nyheter for Manchester United-fansen.