Henderson kåret til årets spiller

Liverpool-kaptein Jordan Henderson er kåret til årets spiller av Football Writers Association
Henderson kåret til årets spiller

Vinneren kåres ved at medlemmer i fotballjournalistenes forening, rundt 400 personer, stemmer på den spilleren de mener fortjener det.

Styremedlem Carrie Brown begrunner kåringen med følgende:

– Jordan er en spiller som medspillere ser opp til på banen og som motspillere ser opp til utenfor banen.

– Kriteriene for å vinne er at man går foran som et godt eksempel. I denne mørke tiden vi er inne i, har Jordan uoppfordret samlet sammen klubbkapteinene for å etablere #PlayersTogether, sier Brown.

Initiativet, som Henderson var med på å starte, har samlet inn mange millioner pund til britisk helsetjeneste.

– Han er virkelig en verdig vinner, sier Brown.

14 andre spillere mottok stemmer fra FWAs medlemmer. Blant dem var Hendersons lagkamerater Trent Alexander-Arnold, Sadio Mané, Virgil Van Dijk og Alison Becker. Også Kevin De Bruyne, Marcus Rashford, Adama Traoré og Danny Ings var blant spillerne som mottok stemmer.

I godt selskap

Henderson har ledet Liverpool til sin første ligatittel på 30 år. I årets sesong har han spilt 40 kamper, scoret fire mål og han har fem målgivende pasninger.

Prisen er en av de mest prestisjetunge du kan få som fotballspiller i Premier League, sammen med PFA Player of the Year. Fjorårets vinner var Raheem Sterling.

Tidligere har spillere som Alan Shearer, Eric Cantona, Thierry Henry, Christiano Ronaldo og Steven Gerrard mottat utmerkelsen.

Tottenham-spiller på vei til Ajax

Ifølge rapporter fra Nederland ønsker storklubben fra Amsterdam å hente Steven Bergwijn tilbake til den nederlandske ligaen. Storavisen, De Telegraaf, melder i dag at Bergwijn ikke er

Simons tips til midtukekampene

  Newcastle – Norwich Det første spillet jeg tar i runde 14 er i bunnkampen mellom Newcastle og Norwich. Newcastle er på 2. plass over

Kapteinsvalg GW14

Etter noen runder uten noen kapteinsdiskusjon er det kanskje på tide å se på andre alternativer vi kan plassere kapteinsbindet på (eller er det egentlig

Fantasy-dilemmaer før GW13

Det er snart årets vakreste tid, nemlig en desember-måned fullspekket med Premier League! Det byr på opptil flere fpl-dilemmas (eller trilemmas?). Vi har igjen henvendt