Henderson ute og Jota tilbake

Da sesongens første Merseyside-derby ble spilt, for øvrig på Goodison Park, måtte Virgil Van Dijk gå av banen med en alvorlig kneskade. Et halvt år senere ble returkampen på Anfield spilt, og offeret denne gangen skulle bli Jordan Henderson.

Det som umiddelbart var grusomme bilder for Liverpool-fansen har omsider utviklet seg til å bekymre hele England, ettersom det nå snakkes om 12 uker uten spill for midtbanegeneralen Jordan Henderson. Dette kan skape komplikasjoner for europamesterskap til sommeren.

Liverpool-spilleren ble bytta av etter en halvtime i kampen mot Everton, og selv om det har vært relativt tyst rundt situasjonen i kjølvannet av kampen, var Jurgen Klopp kjapt ute og sa: «it doesn’t look good».

– Det gjør det veldig vanskelig. Dessverre har vi blitt vant til å miste spillerne våre på denne måten nå, forklarte Klopp.

– Dette betyr at vi må endre på ting, men det er vi jo uheldigvis vant med nå. Vi må bare fokusere på å sette opp det beste laget vi kan til neste kamp, og så lenge vi har elleve spillere skal vi klare det, fortsatte Klopp.

På det beste ser det ut som det kan være snakk om et skadefravær som strekker seg over seks uker. Benet hans skal scannes onsdag, og resultatene her vil mest sannsynlig klarne opp situasjonen enda mer. Det er landslagpause i mars, og Henderson blir ikke å finne i troppen til England i denne perioden.

Det er kritisk å finne ut om Henderson må opereres. Må han det, er det veldig sannsynlig at Liverpool må klare seg uten Henderson ut sesongen. Operasjonen vil i alle fall sannsynligvis gjøre ham utilgjengelig både for trening og spill frem til midten av mai.

Det er på nettopp den tiden av året at Gareth Southgate pleier å peke seg ut hvem som blir med i landslagstroppene, ettersom de begynner å spille vennskapskamper i starten av juni. Henderson kan sies å være en favoritt hos Southgate, og om han er i form får han nok plass. Problemet er hvor lite oppkjøring han ser ut til å kunne få.

Et lite lysglimt i mørket Liverpool befinner seg i er siste nytt om Diogo Jota. The Telegraph kunne i alle fall tirsdag melde at han er tilbake i full trening denne uka.

Veien herfra kommer til å kreve mye trening, og det vil bli en kamp mot klokka å få Jota tilbake på det ustoppelige sporet han var på før han pådro seg skade i desember.

Etter å ha vært ute i to måneder er det sånn sett usannsynlig at han får noe særlig spilletid mot Sheffield til helgen, men Jota blir kanskje å se i kampen Liverpool spiller mot Chelsea i starten av mars.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds