Her er alt du trenger å vite om sommerens overgangsvindu

Få full oversikt over sommerens overgangsvindu.

Når åpner sommerens overgangsvindu?

Sommerens overgangsvindu åpner den 10. juni for Premier League-klubbene. Samme dato gjelder også for klubbene i Championship og de andre lavere engelske divisjonene.

Når stenger vinduet? 

For de engelske klubbene er fristen for å fullføre overganger satt til 1. september, klokken 23:59 norsk tid.

Hva med resten av Europa?

FIFAs globale overgangskalender tilsier at overgangsvinduet i Frankrike, Italia, Tyskland og Spania åpner den 1. juli. Dette er altså datoen Erling Braut Haaland offisielt blir en Manchester City-spiller.

The Friedkin Group - Tammy Abraham signs with AS Roma

I Frankrike og Italia stenger vinduet 31. august, mens det i Tyskland og Spania stenger én dag senere den 1. september.

Kan klubbene gjøre forhandlinger etter fristen? 

Ja, dersom klubbene kommer til enighet om en overgang er det mulig å sende inn et avtaleskjema med bevis på forhandlingene mellom de ulike partene til Premier League.

Skjemaet, som ikke kan sendes inn før klokken 22:00 norsk tid, tillater en klubb å bekrefte enighet om en avtale før tidsfristen. Dette gir dem tillatelse til skyve fristen ytterligere to timer slik at det resterende papirarbeidet for overgangen kan fullføres.

January 2022 Transfer Deadline Day - all the deals

Avtaleskjemaet gjelder for innenlands avtaler. Dersom en klubb ønsker å sluttføre en internasjonal overgang må de følge FIFAs “transfer matching system” (TMS) før tidsfristen ved midnatt.

Klubber som ikke rekker å sluttføre avtaler i løpet av sommerens overgangsvindu vil få en ny sjanse når vintervinduet åpner 1. januar 2023.

Hvor mange lånespillere er tillat per Premier League-klubb?

Premier League-håndboken bestemmer reglene omkring lånesigneringer.

Håndboken i 2021/22 tilsier at en klubb maksimalt kan registrere fire lånespillere per sesong. Klubbene kan maksimalt låne én spiller fra samme Premier League-klubb.

Broja: The perfect signing to kick off the new era at Southampton | Marca

Videre sier reglene at en Premier League-klubb ikke kan låne bort en spiler til en annen Premier League-klubb dersom spilleren ble signert i det samme overgangsvinduet.

Når starter 2022/23 sesongen? 

Premier League har bekreftet at 2022/23 sesongen offisielt starter den 6. august.

Kampoppsettet vil være justert for neste sesong grunnet vinterens VM i Qatar. Dette betyr at ligaen tar en pause midt i sesongen etter runde 16, den 12-13. november og fortsetter igjen på “Boxing Day”, andre juledag, kun åtte dager etter VM-finalen.

Den siste serierunden i Premier League vil bli spilt den 28. mai 2023.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds