Høytflyvende Liverpool møter skadeskutt Manchester City

Liverpool leder Premier League så langt med 14 poeng på seks kamper. Manchester City ligger plassen bak, med ett poeng mindre. Begge har elleve plussmål.

La det være sagt med en gang; Manchester City er i form, men fikk seg en leksjon i Paris sist tirsdag. Skadeskutt etter tap, men med stø kurs i ligaen. Nå skal de møte det tredje topplaget på en uke.

I siste ligarunde var begge de to tittelkandidatene i London. Liverpool var i en seksmålsthriller med Brentford på Brentford Community Stadium, der de røde burde ha vunnet, men der forsvarsspiller til tider var under enhver kritikk. Manchester City slo en annen tittelkandidat, Chelsea, på Stamford Bridge.

Banket Porto

I siste gruppespill i Champions League slo Liverpool Porto i Estadio Do Dragao i Portugal ikke mindre enn 5-1. Manchester City var på Parc des Princess i Paris og fikk oppleve en opplagt Lionel Messi, som åpnet scoringskontoen i Paris St Germain. Det spørs om Pep Guardiola innerst inne angret på at han ikke hadde kjøpt sin tidligere elev fra Barcelona da det ble klart at han skulle forlate Spania.

Det får så være.

Så får det vise seg om jeg har dekning for tittelen. Ja, Liverpool er høytflyvende etter å ha banken Porto, men om Manchester City er særlig skadeskutt av å ha fått en leksjon av PSG og Messi får vise seg. Det som er sikkert er at nevnte Pep har fått kritikk for å ikke ha lagt nok penger på bordet for å ha skaffet seg en spiss. Harry Kane var på innkjøpsplanen, men Spurs og klubbens bestemte styeleder, David Levy, ville ikke selge.

Formklubber

Nå er det Premier League og kampen om livsviktige poeng i den tilspissede titteljakten som gjelder. Liverpool og Manchester City møtes på Anfield søndag ettermiddag, i en kamp ingen i realiteten har råd til å tape. Til tross for Citys lille dupp i Paris, så er de lyseblå også i kalasform og kan fort stelle i stand utfordringer for et Liverpool som i kampen mot Brentford viste at de er sårbare når det settes press på bakre firer.

Klubben mangler Trent Alexander-Arnold og Thiago Alcantara.

Førstnevnte hadde nok vært god å ha mot Manchester Citys Jack Grealish, mens Thiagos fravær er godt dekket av Curtis Jones som var intet mindre enn “outstanding” mot Porto. Han var mer eller mindre involvert i alle fem målene i kampen tirsdag kveld. Alexander-Arnold kan nok igjen bli erstattet av potet og evigvarende James Milner, som sikkert er lysten til å spille mot sin tidligere klubb.

Dette er helt sikkert; det blir spennende 90 minutter på Anfield søndag.

Tett i tet

Det er jevnt i toppen i Premier League. Likt med Manchester City, ligger både Chelsea, Manchester United, Everton og den foreløpige overraskelsesklubben Brighton & Hove Albion.

Chelsea møter Southampton hjemme lørdag, Manchester United møter Everton på Goodison Park i Liverpool i tidligkampen samme dag, mens Brighton skal bryne seg mot Arsenal hjemme på American Express Community Stadium i bydelen Falmer. Den kampen går som avslutningskamp lørdag kveld.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds