Hva skjer med Lingard?

 

29.januar 2021 ble en merkedag i karrieren til Jesse Lingard. Etter kun en kamp i FA-cupen og to kamper i Ligacupen, ble engelskmannen lånt ut fra Manchester United til West Ham United. Det ble 16 kamper i ligaen for Hammers, der engelskmannen leverte ni mål og fem assists.

Det er dermed ikke uten grunn at West Ham og flere andre klubber skal være meget interessert i å kjøpe Lingard fra United. En faktor som kan gjøre ham enda mer interessant, er at kontrakten hans med Manchester-klubben går ut neste sommer. En overgang denne sommeren vil kunne koste dyrt, til tross for den korte kontrakten.

Lingards fabelaktige vårsesong gjør at United kan kreve en god slump penger for 28-åringen. Fra å være en avskrevet spiller med karrieren på hell i Manchester, ble han en av de virkelig store poengsankerne i London.

Samtidig er det flere klubber som kjenner på de økonomiske etterdønningene av koronaen og inntektstap. Det gjør at mange vil gjøre smarte signeringer, og det kan blant annet resultere i låneavtaler og framtidige kontrakter.

Likevel er det spillere som selges i samme situasjon, for eksempel Danny Ings fra Southampton til Aston Villa. 29-årige Ings gikk for over 35 millioner euro med et år igjen av kontrakten i Southampton. Det viser at det fortsatt er rom i markedet for slike overganger, når klubber som Villa får inn store overgangssummer for spillere som Jack Grealish.

Spørsmålet er og blir fortsatt hva som skjer med Jesse Lingard? Det er allerede klart at Marcus Rashford er ute etter sin skulderoperasjon til oktober. Jadon Sancho har så vidt kommet i gang med trening i sin nye klubb.

Edinson Cavani har ikke sluttet seg til treningsgruppa i United enda. Det vil si at det kan bli spilletid på Lingard, i starten av sesongen. Akkurat nå sitter han isolert grunnet positiv koronatest. Så snart han tester negativt og om han fortsatt er i form, vil han på ny kunne vise hva han duger til i den røde drakten.