Hvem blir Uniteds førstekeeper?

Sesongstarten er under to uker unna. Et av de store spørsmålene rundt Manchester United blir, i år som i fjor, hvem er førstevalget på keeperplass denne sesongen?

Keeperplassen ble forrige sesong delt mellom David De Gea og Dean Henderson. I ligaen stod spanske De Gea 26 kamper mens Henderson stod de resterende 12 kampene. Henderson slapp inn 12 mål på sine 13 kamper, som gir et gjennomsnitt på ca. 0,92 innslupne mål per kamp. Han har fem clean sheets å vise til. De Gea slapp inn 32 mål på sine 26 kamper, som gir et gjennomsnitt på 1,23 innslupne mål per kamp. Han kan vise til ni clean sheets. Det er vanskelig å sammenligne de to keeperne så mye ut fra denne statistikken, men det kan tyde på at Henderson slipper inn færre mål enn De Gea.

Det eneste som foreløpig er klart, er at det nok blir David De Gea som åpner sesongen i mål hjemme mot Leeds United. Det handler først og fremst om av Dean Henderson har vært smittet med covid-19. Det var tidlig i juli at nyheten kom om at han hadde pådratt seg koronaviruset. Klubben melder om at dette kjenner keeperen på fortsatt, og at han derfor ikke har sluttet seg til resten av troppen som har reist til Skottland på sesongoppkjøring. I en pressemelding ble det informert om at Henderson fortsatt er under rehabilitering etter forlenget utmattelse. Likevel forventes det at han er tilbake i trening snart.

Det gir uansett spanske De Gea en gylden mulighet til å begynne sesongen som førstekeeper, og vise at han bør være klubbens ubestridte førstevalg. Det har han vært mer eller mindre siden ankomsten i 2011, og i sommer feirer han ti år som Manchester United-spiller. Han er med sine totalt 441 kamper den spilleren i troppen med desidert fleste kamper, og han har med årene blitt en rutinert herremann bakerst. Han har vært med på å vinne et ligagull i 2013, et Europa League-gull sesongen 16/17, et FA-cupgull i 2016 og et ligacupgull i 2017.

Tre sesonger på rad, fra 2014 til og med 2016, ble De Gea kåret til sesongens spiller av fansen. Det sier noe om hvor viktig han har vært for klubben. Likevel ble det før sesongslutt og i sommer spekulert i at klubben kunne være interessert i å lytte til bud på keeperen, men det har ikke kommet fram noen tydelig interesse eller bud fra andre klubber.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds