Hvem bør du ha som kaptein på Fantasy? | Gameweek 1

Hvor bra start du får på FPL-sesongen kan faktisk hvile på hvem du gir kapteinsbåndet i første runde. Denne sesongen møter flere topplag nyopprykkede lag eller bunnlag i sin første kamp.

Her er vårt FPL-perspektiv på toppscorernes åpningsrunde, og hvem vi mener du bør gi din lit til.

Kane (10.5m)

Spurs møter Everton på White Heart Lane i sin åpningskamp.

Kane har god historikk i tilsvarende tidligere oppgjør, hvor han har scoret to mål i to av fem tidligere oppgjør på Spurs-gress. Tottenham-kapteinen viste god form etter koronapausen, hvor han scoret fem mål på de tre siste kampene.

Historisk sett, hvis man ser på fantasypoeng per sesong, kan det virke som Kane har sett sin peak. Mellom 2016 og 2018 fikk han over 200 poeng hver sesong, men dette har gått ned til snause 160 poeng de to siste sesongene.

Likevel virker det som om Spurs er så ivrige på å få til noe nå, at en eksplosiv og ikke usannsynlig tomålsfangst er innenfor rekkevidde. To mål til kapteinen må man jo kunne kalle en god dag på jobb som FPL-manager.

Hos Unibet får du 2.08 i odds på at Kane scorer mot Everton denne helgen.

Aubameyang (12.0m)

Arsenal og Fulham åpner Premier League når de møtes på Craven Cottage lørdag ettermiddag.

Pierre-Emerick Aubameyang er midtbanespiller i årets fantasysesong. På grunn av at midtbanespillere får ekstra poeng for mål og rene bur, ville han hentet 25 poeng ekstra forrige sesong om han ikke spilte angrep.

Auba har scoret fire mål på hans to besøk på Craven Cottage. Arsenal fortsetter å se bedre og bedre ut, og selv om de ikke er kjent for å holde rene bur har de allerede gjort store defensive fremskritt etter Arteta ble manager. Derfor kan et poeng for rent bur være verdt å nevne også.

Unibet gir 1.73 i odds på at Aubameyang scorer i åpningsrunden. Med den sjarmerende Gaboneserens historie i tilsvarende tidligere oppgjør er han en meget god kandidat for kapteinsbåndet.

Salah (12.0m)

Mohammed Salah & co tar imot nyopprykkede, samt sårt savnede, Leeds United på Anfield når de spiller sin første kamp for sesongen.

Det er få spillere som gjennom fantasyhistorien har fått flere kapteinbånd enn Liverpool-ving Salah. Svært sjeldent skadet, og for standard inventar å regne i Klopps foretrukne ellever.

Salah kommer sannsynligvis til å score masse mål denne sesongen, og å åpne målfesten mot et nyopprykket lag ville ikke vært sjokkerende. Laget fikk forhåpentligvis en liten oppvekker etter noen dårlige kamper i pre-season og Community Shield, og kommer med skjerpet fokus når de jakter sin andre ligatittel på rad.

På Salah får du 1.80 i målscorerodds hos Unibet.

Auba får båndet

Det blir Aubameyang som får armbåndet i åpningsrunden av denne fantasysesongen. Tallene snakker for seg selv, og nå som alle i praksis har aktivt wildcard skal det godt gjøres å forsvare et lag uten den hurtige akrobaten.

Det bør nevnes at det er marginale forskjeller på Aubameyang og Salah den kommende runden. Aubameyang er mer stabil og en sikrere bonus-kandidat, men Salah kan levere mer “eksplosive” poengsummer. Uansett hvem du velger, har du landet på et bra og ganske riktig valg.

 

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds