Hvem bør inn på Free Hit-laget ditt i GW28?

Denne runden spiller jeg selv Free Hit, og tar i denne artikkelen for meg hvilke spillere man bør vurdere å ha med på et Free Hit-lag denne runden.

Jeg tar først for meg hvilke lag som spiller to kamper, og hvilke spillere som er aktuelle fra disse lagene. Til slutt nevnes hvilke single gameweek-spillere man kan vurdere.

Lagene med to kamper i GW28

Chelsea spiller borte mot Burnley og Norwich

Wolverhampton spiller hjemme mot Crystal Palace og Watford

Aston Villa spiller mot Southampton og Leeds

Southampton spiller mot Villa og Newcastle

Newcastle spiller mot Brighton og Southampton

Leeds spiller mot Villa og Newcastle

Norwich mot Brentford og Chelsea

Watford mot Arsenal og Wolves

Keeper og Forsvar til Free Hit i GW28

Hvilke lag kan holde nullen begge kampene?

Kun ut fra Clean Sheets kan en dobbeltspiller fort score 15 poeng på en runde inkludert bonuspoeng, derfor er det selvfølgelig viktig å plukke spillerene som har muligheten til dette. Jeg synes keepere og forsvarere fra Chelsea, Wolves, Southampton, Villa og Newcastle ser bra ut.

Ut fra xGC (expected Goals Conceded) siste ti rundene, så har Chelsea best statistikk i ligaen, med 6,17 xGC.
Rudiger Free Hit GW 28

Villa har ligaens sjette beste xGC med 11,37.

Newcastle – 12,30
Southampton -14,55

Wolves har 14,82 xGC de siste 10 rundene (12. best. i ligaen)

Alle disse har en kurant mulighet til å holde nullen en eller to ganger.

Steg nummer to er å finne spillere man tror vil spille begge kampene. I Chelsea er det mer usikkert, men Rüdiger og Mendy er nok de sikreste kortene, og begge vil finne plass på mitt lag. Noen kan også risikere å gå for Reece James som er tilbake, men for meg blir han et noe usikkert kort, ettersom han nettopp kom tilbake fra skade.

Aston Villa skiller Lucas Digne seg ut, ettersom han også tar cornere og en del frispark. De har også Mings og Cash som er trygge valg til å spille begge, og helt bakerst finner vi Emiliano Martinez som er stabil, i et Villa-lag som slipper til 5. færrest skudd.

WOlves-forsvarere på Free Hit GW28
Coady, Sa eller begge to?

I Wolverhampton så er det ingen som skiller seg ut med fine offensive tall, derfor er målmann Jose Sa et bra alternativ, da han har nest mest poeng ut av samtlige keepere denne sesongen. Statsmessig har Saiss vært mye mindre frempå denne sesongen enn forrige. Men Wolves har nok de to kampene som på papiret ser best ut Clean Sheet-messig da de møter Watford og Palace hjemme. Det må også nevnes at Conor Coady er et trygt og fint alternativ, uten at det kan forventes noen offensive poeng fra den kanten.

Newcastle har forbedret seg, også defensivt, etter at Howe ble ansatt. Her kan man gå for rimelige Dubravka (4,4)  helt bak, da det heller ikke her er noen av forsvarerne som skiller seg ut fremover etter at Trippier ble skadet. Blant forsvarere har det vært en del rotasjon etter at Howe kom inn, men Dan Burn og Schär er de sikreste kortene, ettersom de har spilt alle utenom en kamp siden Howe ble ansatt.

Southampton er det faktisk et par spillere som er målfarlige. Kyle Walker-Pieters og Bednarek ligger på 3. og 4. plass bak Trent og Doherty når det gjelder expected målpoeng siste seks Gameweeks. Siste oppdatering er dog at Walker-Pieters har problemer med hamstringen, og Bednarek stod over cup-kampen på grunn av en liten knock. Da blir de litt mindre aktuelle, spesielt førstnevnte. Livramento er da et annet alternativ, som også har fine underliggende tall (9.plass av forsvarere når det gjelder forventede målpoeng).

De beste alternativene på midtbanen

På midtbanen begynner det å tynnes ut med alternativer fra lagene med dobbelt gameweek. Ryan Fraser er faktisk den med høyest xGI (Expected Goal Involvement) siste 6 Gameweeks, helt nede på en 10. plass.

Raphinha og Jacob Ramsey har henholdsvis 16. og 17. beste tall. Og Ward-Prowse kommer inn på 21. plass.

Coutinho i Aston Villa har tiende flest skuddforsøk (14 skudd), men har spilt i en dypere rolle de siste par kampene, så han er ikke like målfarlig nå som de i begynnelsen av Villa-karrieren om han skal fortsette å bekle denne rollen. Det skal også være nevnt at Buendia er fus når det gjelder direkte frispark, og har tilsammen 12 skuddforsøk siste seks runder.

Mount har jevngode underliggende tall med Ward-Prowse, i et Chelsea, hvor ingen angrepsalternativer skiller seg ut i positiv forstand. Men Mount er nok angrepsspilleren som har størst sjanser til å spille begge kampene.

Hvilke spisser bør man ha på Free Hit?

For meg så er de ikke aktuelle, men jeg kan jo nevne at Watford (Arsenal og Wolves) og Norwich (Brentford og Chelsea) også har to kamper, og at de har Dennis og Pukki på topp, for de som føler seg fristet av det.

I Chelsea så er det ikke noen sikre kort til å spille begge kampene. Lukaku har vært kald i det siste, og det samme kan man vel nesten si om Timo Werner.

Foreløpig har jeg Watkins i Aston Villa inne på mitt Free Hit-lag, ettersom han spiller stort sett alt vs spissmakker Danny Ings som er mer skadeutsatt. Watkins er ikke akkurat livsfarlig med 6 mål så langt i år, men han er mye involvert, og jeg føler meg mer sikker på at han spiller begge kampene, enn midtbane-alternativene hos Gerrards menn.

Wolverhampton har en av de mest åpenbare kapteinsalternativene i Raul Jimenez. Han er en steady eddie. Lite eksplosiv, men leverer jevnt og trutt (5 mål og 4 assist på 21 startede kamper).

Southampton har to aktuelle kandidater: Broja og Adams. De har henholdsvis 4. og 6. flest skudd i boksen siste 6 gameweeks.

Imellom dem finner vi Newcastles Chris Wood, som fortsatt har til gode å score for klubben. Det skal også nevnes at Saint-Maximim er tilbake fra skade, men jeg tror ikke han starter begge kampene denne runden.

Hvilke single Gameweek-spillere bør vurderes å Free Hit?

Liverpool spiller hjemme mot West Ham, så Salah bør selvfølgelig vurderes. Han er jo sabla god, og om han har dagen, så scorer han 2-3 stykker. Trent er også aktuell, etter min mening, ettersom han har levert tosifret antall assist i år, og har også muligheten for Clean Sheet.

Selv om han ikke vil finne veien til mitt lag, så er det mange på Twitter (mikro-blogg) som har Harry Kane på blokka. Han er i fin form med 3 mål og en assist siste 3 kamper.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds