Hvem bør man cappe i GW24?

Vi går nå inn i en fase av spillet der mange kaster inn håndkleet, så nå gjelder det å ikke gi opp, slik at man kan klatre og få en bedre plassering i mini-ligaer eller Overall Rank.

I denne artikkelen går jeg gjennom hvem som er de beste kapteinsalternativene denne runden.

Da synes jeg ofte det er nyttig å sjekke kapteinspollen på FantasyFootballScout for å se en tendens i hvem flertallet går for, om man enten ønsker å kjøre safe, eller om man ønsker å diffe. Folket har så langt gått for:

De Bruyne 30%

Bowen 16%

Salah 13%

Bruno Fernandes 8%

Ronaldo 6%

Cancelo 5%

Kane 5%

Dette er jevnt over også spillere fra lagene som har de beste kampene på papiret:

West Ham hjemme mot Watford

Manchester United borte mot Burnley

Manchester City hjemme mot Brentford

Tottenham hjemme mot Southampton

Liverpool hjemme mot Leicester

I West Ham har Bowen vært i god form. Han har også nest høyest xGI siste seks kampene. Antonio ikke langt bak, med fjerde høyest xGI. Men nå har Watford hentet inn Roy Hodgson, som jeg antar har som strategi å mure igjen bakover så godt det lar seg gjøre i nedrykksstriden. Så selv, så tror jeg ikke West Ham kommer til å bøtte inn med mål i denne kampen, og styrer selv unna å cappe West Ham-alternativene.

I United er Bruno Fernandes og Cristiano Ronaldo de mest åpenbare alternativene. De ligger på henholdvis 22. og 23. plass på xGI, så det er ikke noe å rope hurra for. I tillegg har Burnley kun sluppet inn 27 mål så langt i år, og United ser rett og slett ikke så gode ut for tiden – så selv ville jeg også unngått United.

I City kan man eksempelvis gå for Kevin de Bruyne, Sterling, Foden eller Joao Cancelo. Bindet står på sistnevnte i mitt lag. Da jeg anser det som en god mulighet at han også kan få med seg en Clean Sheet, i tillegg ha mulighet til å få med seg noe fremover. De tre førstnevnte har dog et høyere tak, og kan være fine alternativer for de som eier en av disse, da det er stor sjanse for at City scorer 2-5 mål i denne kampen.

Tottenham har hatt en litt variabel form i det siste, men spilte bra mot Brighton i helga, hvor også Kane scoret to. Kane er også spilleren med høyest xGI siste seks rundene i Premier League. Om jeg hadde eid Kane hadde jeg gått for han. Son er også et kurant alternativ.

På Liverpool kan man gå for Trent som er i en liknende situasjon som Cancelo. Ellers er Jota et fint alternativ. Men Klopp har antydet at både Salah og Mané kan være i troppen til Leicester-kampen, men det er litt for mye usikkerhet til at jeg selv at hadde turt å gått for noen av dem. Det er godt mulig vi hører mer fra pressekonferansen til Klopp om eventuelt Salah eller Man blir klare til Leicester-kampen, da dette kan påvirke spilletiden til Salah, Mané og også Jota.

Oppsummert vil jeg si at dette er de tre beste alternativene:

  1. Tottenham-assets (Kane, Son)
  2. City-assets (De Bruyne, Cancelo)
  3. Liverpool-assets (Jota, Trent)

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds