Fantasy: Hvem bør ofres fra Arsenal og Manchester City?

Kampen mellom Arsenal og Manchester CIty i runde 12 har blitt utsatt til etter nyttår. Dette fører til at begge disse lagene blanker denne runden. Og har du flere enn 3 spillere fra disse to lagene, så fører det til at du ikke kan stille fulltallig denne runden. Det er lurt å være på forskudd, og lage en slagplan slik at du plutselig ikke må ty til flere unødvendige hits når den tid kommer, og bytte enkelte av spillerne allerede nå.

Først kan vi ta en kikk på kampprogrammet deres frem til VM:

Fantasy: Hvem bør ofres fra Arsenal og Manchester City?

Enkelt forklart kan vi si at Arsenal har 4 av 7 “enkle” kamper vs Citys 5, som gir City-spillerne en liten fordel. 

Men hvem bør man beholde? Og hvem kan man risikere å gå uten? 

Jeg skal gå gjennom de mest populære valgene i hver lagdel:

Keepere:

Ramsdale 11%

Ederson 16%

Når det gjelder keepere, så kommer det helt an på om du har en backup til den du eier av Ramsdale og Ederson. Om du har en spillende backup, så kan begge bli værende på laget, da det er unødvendig å bruke byttet på keepere. Mange har for eksempel Ward på benken, som innkasserte sin første clean sheet i helgen, og har grønne kamper i 6 ut av de siste 7 før VM.

Forsvar:

Jeg kan kikke på de mest eide av City-forsvarerne først:

Cancelo 52%

Dias 10%

Walker 8%

Om du eier Walker, så haltet han av forrige kamp, som gjør det enklere å prioritere han ut. Overraskende nok spilte ikke Dias i byderbyet. Derfor mener jeg at også han kan prioriteres ut om du eier mer enn tre utespillere fra respektive lag, da man har sett hvilken bredde City har blant stopperne i: Laporte, Dias, Akanji, Stones og Aké. 

Cancelo kan man vurdere beholde, men det skal være sagt at han er langt fra like offensiv som i fjor, og ligger helt nede på 26. plass blant forsvarere når det gjelder xGI-tall(expectedGoalInvolvement). Til og med lagkamerat John Stones ligger foran ham på denne tabellen. Men det skal være sagt at han fortsetter å plukke poeng ettersom City har fått fire Clean Sheets og han har startet samtlige kamper.

I Arsenal så er følgende de mest populære valgene:

Saliba 26%

Zinchenko 12%

Gabriel 11%

Zinchenko hadde en fin åpningshelg, men han har ikke vært like farlig siden, og har heller ikke vært bankers i startoppstillingen, selv etter han ble friskmeldt fra skade. Om han fortsatt er å finne i laget ditt, så bør han være førstemann ut. Saliba og Gabriel derimot, har spilt samtlige minutter denne sesongen og kan heller beholdes om det ikke brenner. Det skal dog nevnes at Saliba virkelig har vært effektiv og har scoret 2 mål på 0.34xG, mens Gabriel faktisk har høyest xG i ligaen blant forsvarere med 1.25, og står med 1 mål. Derfor mener jeg at Gabriel bør beholdes foran Saliba, selv om sistnevnte så langt har scoret flere poeng.

Det må selvsagt vurderes etter hvor mange forsvarere du har fra City og Arsenal, da du kan maks sette to av dem på benken om du skal stille en ellever.

Jeg mener at Walker, Dias og Zinchenko kan ofres, men at det bør sitte lengre inne å kaste ut Cancelo, Saliba og Gabriel.

Midtbane:

Midtbanealternativene I City er et evigvarende conundrum. De meste populære valgene er:

De Bruyne 35%

Bernardo 13%

Foden 11%

Utrolig nok har disse startet og spilt de fleste av kampene, noe som gjør at disse bør beholdes om det ikke brenner, da vi ser hvor høyt tak disse har, ettersom Manchester City kan score 5+ mål hver eneste kamp. Kdb og Foden bør man beholde om man kan, Bernardo kan han byttes ut om du absolutt må. Men om du eier Gundogan, Grealish eller Mahrez så kan disse ofres, da disse er langt fra like bankers i startoppstillingen og/eller like poengfarlige som de førstnevnte per dags dato.

Midtbanespillerne i Arsenal har fra starten av vært populære:

Martinelli 47%

Ødegaard 15%

Saka 11%

Faktisk vil jeg argumentere for at samtlige kan ryke før GW12. xG-tallene til Ødegaard og Martinelli har sunket siste fire runder, hvor sistnevnte er noe overraskende å finne nede på 24. plass blant midtbanespillerne. Saka har blitt mer offensivt involvert utover sesongen, men akkurat nå har det dukket opp andre aktuelle spillere i samme priskategori som man kan gå til, så han kan også ofres.

Helt fremme finner vi to alternativer, et fra hvert lag: Jesus (eid av 70%) og Haaland (Eierandel på 83%). 

Haaland behøver jeg ikke å si annet enn at man bør beholde. Toppscorer og leverer best på de fleste offensive parametre.

Jesus er litt kinkig, da man trolig eier båda han og Haaland. Jesus har nest høyest xG etter Haaland, og har også levert 8 målpoeng på de første 8 kampene, så om han kan beholdes så synes jeg han bør prioriteres blant samtlige andre av Arsenals utespillere, da han også har scoret i 3 ut av de 4 siste kampene.

Kort fortalt. så mener jeg at disse kan ofres:

Walker, Dias og Zinchenko

Martinelli, Ødegaard og Saka

Gundogan, Mahrez og Grealish

Og disse bør du beholde i rangert rekkefølge:
  1. Haaland
  2. De Bruyne
  3. Jesus
  4. Foden
  5. Cancelo
  6. Gabriel
  7. Saliba

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds