Hvilke lag stiller Liverpool og Manchester City 22. desember?

Manchester City og Liverpool skal møtes i fjerde runde i ligacupen (EFL Cup) kommende torsdag, 22. desember. Både Pep Guardiola og Jürgen Klopp har sine utfordringer i forhold til laguttaket til den kampen.

Det uvante tidspunktet for Verdensmesterskapet, gjør at flere sentrale spillere ikke spiller ligacupkampen.

Liverpool

For Liverpools del er Ibrahima Konaté selvfølgelig utilgjengelig til Manchester City-kampen. Han spiller VM-finale for Frankrike mot Argentina på søndag og skal ha en uke velfortjent fri etter den kampen. Dette betyr at han nok heller ikke spiller den første Premier League-kampen borte mot Aston Villa 26. desember.

Nederlandske Virgil van Dijk, brasilianske Alisson Becker og Fabinho og engelske Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold kom alle til kvartfinalen i VM og er ikke helt ferdig med den uka med ferie som de hadde etter VM-exiten og blir sannsynligvis ikke med mot Manchester City. Nå spilte Alexander-Arnold og Fabinho mindre enn de andre, men spares nok likevel.

Dermed er det sannsynlig at Joël Matip og Joe Gomez som danner midtstopperpar mot City, med Nat Phillips som en utfordrer til den ene plassen. Caoimhin Kelleher tar keeperplassen, ligacup-keeper som han er.

Diogo Jota og Luis Diaz er begge langtidsskadet og uaktuelle i lang tid framover. Naby Keita er heller ikke helt restitutert etter sin skade.

Manchester City

Argentineren Julio Alvarez er Manchester Citys eneste spiller i VM-finalen. Han er uaktuell til Liverpool-kampen og muligens også til den første kampen i Premier League borte mot Leeds United 28. desember.

Kevin de Bruyne var tilbake i tide på grunn av Belgias heller skrale VM-innsats. Både han, Erling Braut Haaland og Riyad Mahrez skal være klare til kamp, noe Mohamed Salah, Firmino og Thiago Alcantara også er.

Englands Phil Foden, John Stones, Jack Grealish, Kalvin Phillips og Kyle Walker, Portugals Bernardo Silva, Ruben Dias og Joao Cancelo og Nederlands Nathan Aké er ikke tilbake i trening igjen etter at de røyk ut av kvartfinalene 9. og 10. desember og spiller sannsynligvis ikke ligacupkampen.

Dette er to lag som uansett pleier å la sine nest beste spillere få muligheten i både ligacupen og FA-cupen, så en og annen overraskelse blir det nok.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds