Hvilke spillere MÅ du ha i siste runde før fotball VM?

Det er en kamp igjen før VM-pausen, og i den anledning skal jeg kikke på differ folk kan satse på, som forhåpentligvis kan utgjøre en forskjell på Overall Ranken.

Først går jeg gjennom de lagene som har “enkle” kamper på papiret, for å forsøke å treffe de spillerne med høyest tak.

Slik som Manchester City hjemme mot Brentford, Liverpool hjemme mot Southampton, Crystal Palace borte mot Nottingham Forest, Spurs hjemme mot Leeds, West Ham hjemme mot Leicester, Arsenal borte mot Wolves og Manchester United borte mot Fulham.

Alle motstanderlagene ligger på nedre del av tabellen når det gjelder forventede innslupne mål siste seks kamper.

Man United, West Ham, Spurs, Palace, Newcastle, Arsenal og Man City er statistisk sett best bakover, så det vil som oftest ikke lønne seg å spille mot dem. Hvert fall ikke ved denne anledning da det kun gjelder en kamp.

Jeg går også stort sett for angrepsspillere, da disse har høyere sjanse for å score 10+ poeng. xGI står forresten for Forventet Mål-Involvering (Expected Goal Involvement), altså Mål+Assist.

Manchester City-spillere:

I City er det vanskelig å finne noen “Differ”. Men om du føler deg modig så kan du prøve deg på Julian Alvarez som kun er valgt av 1.8%, han har startet de to siste ligakampene og han vet hvor målet står.

Det finnes dog mer selvsagte valg i Haaland (xGI5.63), De Bruyne (xGI3.85) og Foden (xGI2.27), men Bernardo Silva (8.8%) kan også nevnes. Han har startet de siste 10 ligakampene, og har 8 målpoeng så langt. Det hadde vært vanvittige tall i de fleste andre klubber, men det går under radaren i City.

Liverpool-spillere:

Liverpool har vært dårlige. Faktisk dårligst i ligaen når det gjelder å slippe til sjanser de siste seks kampene. Men de skaper fortsatt en del sjanser, sjette flest i samme periode. De møter Southampton, som nettopp har sparket trener Hassenhüttl.

Jeg vil gjerne peke ut to differ som er valgt av under 10%.

Den første er Darwin Nunez (8.8%, xGI3.10), ettersom han kommer til en del sjanser. Det eneste uromomentet er om han starter.

Spiller nummer to er eneste forsvarsspiller på lista, men som har en xGI på lik linje med mange av angrepsspillerne, Andy Robertson (xGI1.89). Han er kun eid av 4.0%.

Crystal Palace-spillere:

Palace er kun valgt på bakgrunn av at de møter Forest, som er dårlige defensivt. Zaha (xGI1.89) er populær og valgt av 20%, men en som har jevngode tall er Eze (xGI1.90) som kun er valgt av 4%. I tillegg er London-gutten billig, og koster kun 5.7.

Tottenham-spillere:

Tottenham bør score et par mot Leeds, men det er vanskelig å finne noen åpenbare alternativer. Son er ute, Richarlison usikker. Om du vil ha en virkelig outsider er kanskje Kulusevski veien å gå. Han startet sesongen bra, før han ble skadet. Nå er han tilbake, og er kun valgt av 3.9%. Ellers er Kane (xGI 3.94) i veldig god form, og har 13 målpoeng så langt i år, men han er ingen diff, men har fortsatt kun en eierandel på 25%. 

West Ham-spillere:

West Ham har hatt høyest xG i samtlige kamper de har spilt i år. Det har ikke alltid resultert i reelle poeng, men det viser at de kommer til sjanser. Her vil jeg trekke frem Bowen, som har fjerde høyest xGI i ligaen (3.99), og har en eierandel på kun 3.5%. Jeg synes han er verdt et punt hjemme mot Leicester.

Arsenal-spillere:

I Arsenal har de fleste poengsankerne høy eierandel. Det kan nevnes at topp tre når det gjelder xGI er: Jesus (xG4.14), Saka (xG3.34), Ødegaard (xG2.64), hvor nordmannen har lavest eierandel med 12%.

Manchester United-spillere:

I United er det egentlig ingen siffer som utpeker seg. Ronaldo er ikke verdt pengene, og man vet ikke om han starter. Bruno Fernandes er god, men til den prisen så ville jeg heller ikke satset på han, da han kun har levert 3 målpoeng i år.

Rashford har høyest xGI (2.21) i stallen, men er ingen diff da han er valgt av 20%. Men det skal være sagt om du trenger en forsvarer så kan en av backene være veien å gå. United har best underliggende defensive tall og Shaw er en som både kan holde nullen og med flaks levere målpoeng. 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds