Hvilket lag velger Klopp?

Liverpool er på Merseyside igjen etter en lang periode utenlands på treningsleir. Manager Jürgen Klopp og trenerteamet har kjørt sine spillere knallhardt og de røde skal være godt skodd til alvoret starter lørdag 14. august i Norwich.

Fortsatt er det to treningskamper igjen denne sesongen, begge på Anfield og begge med spansk motstand. Søndag ettermiddag er det Athletic Bilbao som er motstandere, mens det dagen etter er Osasuna som skal kjempe mot Liverpool.

Nesten samme lag

Har preseason gjort de store forandringene med førsteelleveren til Liverpool? Tvilsomt.

Alisson Becker er like sikker førstekeeper, samtidig som Kelleher og ikke Adrian nok velges som Liverpools andrekeeper denne sesongen.

Sidebackene er nok også trygge, med Trent Alexander-Arnold på høyre og Andy Robertson på venstre. Midtstopperplassene var utfordrende siste sesong. Virgil van Dijk og Joe Gomez har begge fått spilletid i preseason, men er tvilsom i førsteelleveren mot Norwich. Der vil nykommer Ibrahima Konate spille, sannsynligvis sammen med Joël Matip.

Midtbanen er heller ikke helt klar. Thiago Alcantara vil sannsynligvis spille seg inn i laget etter hvert, men det kan hende at ligastarten kommer litt kjapt. Det gjør det kanskje også for Jordan Henderson. Fabinho er selvskreven som anker på midtbanen. Dersom Henderson/Thiago er ute, kan det gå mot Curtis Jones. Unggutten Harvey Elliott vil nok få en del spilletid i løpet av sesongen, men mot Norwich er han nok på benken. James Milner er fortsatt blant de best trente spillerne på Liverpool-laget og kan få en startplass. Det samme gjelder Naby Keita og Xherdan Shaqiri. Det er noen tøffe beslutninger å ta for Klopp før han bestemmer seg. Diogo Jota kan også få en startplass i en offensiv midtbanerolle.

Angrepet sier seg nesten selv, med Roberto Firmino, Sadio Mane og Mohamed Salah som nærmest selvskrevne de siste sesongene.

Konate er fortsatt Liverpools eneste kjøp så langt. Det kommer nok flere før overgangsvinduet lukkes. Det kan også komme flere salg, med Ben Davies, Xherdan Shaqiri og kanskje Divock Origi som de heteste salgsobjektene.

Community Shield-kampen mellom Manchester City og Leicester endte med 1-0-seier til Leicester, etter mål på straffespark. Og med det er sesongen i gang. Disse to, sammen med Liverpool, Chelsea og Manchester United, så er nok vinnerkandidatene nevnt.

Treningskamper med Premier League-lag

Lørdag

Manchester United-Everton 4-0

Wolverhampton Wanderers-Celta Vigo 0-1

Burnley-Cadiz 0-2

Newcastle United-Norwich City 3-0

Leeds United-Villareal 2-2

Brighton & Hove Albion-Getafe 0-2

Brentford-Valencia 2-1

Southampton-Athletic Bilbao 1-3

Aston Villa-Sevilla (avlyst)

West Ham United-Atalanta 2-0

Crystal Palace-Watford 3-1

Søndag:

Tottenham Hotspur- Arsenal (15)

Liverpool-Athletic Bilbao (17)

Mandag

Liverpool-Osasuna (20)

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds