Hvor havner Kane i sommer?

I likhet med mygg på en varm sommerkveld svirrer overgangsryktene overalt, og de er vanskelige å unnslippe. 

På dagens agenda har vi den spennende overgangssagaen til Harry Kane, Arsenals søk for en ny playmaker og Manchester United sin potensielle «big spend»-sommer.

Harry Kanes overgang-saga fortsetter 

Harry Kane kunngjorde på slutten av fjorårs-sesongen at han ville forlate Tottenham. Etter å ha vært en del av klubben siden 2009, 242 kamper, 166 mål og en av de største faktorene til avgjørelsen, 0 trofeer, er superspissen nå blant de heteste spillerne på markedet. 27-åringen avsluttet forrige sesong med 23 mål og 14 målgivende i den hjemlige serien, noe som gjorde han både toppskårer og beste assister.  

Nå er Englands kaptein klar for en ny utfordring, men enn så lenge har ikke Tottenham mottatt et bud fra noen klubber. Flere kilder hevder at Manchester City er de største favorittene til å sikre seg spissen. De skal, ifølge rapporter, være klare for å punge ut med hele 160 millioner euro for underskriften til Harry Kane. Blant andre som er interesserte i engelskmannen er Chelsea og Manchester United. 

Hvem blir «den neste Özil»? 

Etter fjorårets skuffende sesong, er Arsenal nødt til å trappe opp i sommerens overgangsvindu. Mikael Arteta har en stor jobb foran seg og må få en fulltreffer av en signering for at laget skal kunne yppe seg med de beste og kjempe for en enveisbillett ut i Europa. 

London-laget har så langt sikret seg Ben White for 50 millioner pund, men har fortsatt et nøkkelhull som mangler nøkkelen. Arsenal har hatt en rekke gode playmakere opp gjennom og nå vil de legge til enda en i kolleksjonen. «The Gunners» har lyst på Martin Ødegaards signatur på papir, men blir vanskelig ettersom Real Madrid forventer mye penger for nordmannen. De har nå rettet kikkerten lenger nord, nærmere sagt Lyon. Houssem Aouar har flere ganger vært linket til Arsenal, men da har Lyon satt prislappen på rundt 50 millioner euro. Nå er den halvert og signeringen er ryktet å komme til realitet.

 Til tross for London-lagets interesse i utlandet, er det ikke sikkert at de trenger å se lenger enn deres nye nummer ti. Emilie Smith Rowe signerte nylig en 5-års kontrakt og ble belønnet med draktnummer 10. Unggutten var en av få som bemerket seg positivt for Arsenal forrige sesong.

Manchester Uniteds kjøpefest

Manchester-klubben har allerede signert Jadon Sancho for 73 millioner pund fra Borussia Dortmund, og mer ser ut til å komme. Den kjente journalisten Fabrizio Romano skrev søndag at Manchester United skal legge inn et bud for Real Madrids midtstopper Raphael Varane. Budet skal ifølge flere kilder være på rundt 50 millioner pund. Franskmannen vil ikke signere ny kontrakt for Real Madrid. «The Red Devils» stopper ikke shoppingturen sin i den spanske hovedstad der. Atletico Madrids høyreback Kieran Trippier kan være på vei bort fra den regjerende ligamesteren i Spania. 18 millioner pund er prisen Manchester United må betale for den tidligere Tottenham-spilleren.

Maguire, Pogba, Sancho og Lukaku. Manchester United står for de fire dyreste kjøpene i Premier League-historien, men fortsatt uten en eneste ligatriumf siden 2013. Skal 21/22-sesongen bli deres sesong eller blir ikke penger løsningen denne gangen heller?