Fantasytips Tottenham

Fantasytips: Hvordan løser man GW30?

Vi nærmer oss årets største blank gameweek. Hvis du bare har fokusert på én uke av gangen kan det godt hende at du befinner deg i en litt lei situasjon fpl-messig akkurat nå, så vi skal prøve å hjelpe deg med å finne ut hvordan du skal løse den floka.

Det første du bør se på er hvor mange spillende spillere du er i besittelse av. Én spiller har som regel en forventet poengsum på rundt 4 poeng per runde, så det betyr for eksempel at du går glipp av ca 4 poeng hvis du mangler én spiller, 8 poeng hvis du mangler to osv.

Ikke ta helt av med hits (minuspoeng for bytter)

Det at du antakeligvis har spillere som garantert ikke tar poeng denne runden senker selvfølgelig terskelen for å ta hits, men pass på at du ikke overdriver. Det er ikke gitt at de nye spillerne veier opp for kostnaden ved å hitte dem inn.

Den andre faktoren du bør ta hensyn til er hvor mange spillere med høy eierandel du har. Det at veldig få lag faktisk har kamp denne runden øker risikoen ved å mangle spillere som Ramsdale, Saka, Coutinho, Son og Kane. Disse spillerne kommer til å ha svært høy effektiv eierandel*, og kan derfor skade rankingen din voldsomt.

En fin runde for free hit

Du bør også se på hvilke muligheter du har med tanke på chips. Sitter du fortsatt igjen med en free hit kan det for eksempel hende det er et glimrende tidspunkt å spille den på. Her kan du lese Ole Kevins tips for free hit i GW30.

Free Hit GW30 – Disse spillerne bør du ha på laget

Vær forsiktig med wildcard, om du fortsatt har det

Et annet alternativ er å spille wildcardet nå, men pass på at du ikke overdriver betydningen av én enkelt runde. Du kan fort komme til å angre på at du satte inn 3 Wolves-spillere på wildcardet, og plutselig mangler Trent,  Salah, Cancelo og De Bruyne.

Min personlige favoritt-variant er å optimalisere laget mot GW30 så godt det lar seg gjøre, og heller kjøre wildcard i en av ukene etterpå. Etter 20. mars vet vi også hvem som går videre i FA cupen, og dermed også hvem som får Dobbel GW i 33, Blank GW i 33 eller Dobbel Gameweek i runde 36.

Konklusjonen er at du bør ha minst 7-8 spillere som faktisk har kamp denne runden, ellers bør du vurdere å ta chips til hjelp. Det er også en fordel om du har minst 3 av de nevnte spillerne med høy eierandel (Ramsdale, Saka, Coutinho, Son og Kane), da disse kommer til å være ekstremt populære på free hit-lag.

Uansett hva du velger å gjøre ønsker vi lykke til med å navigere en vanskelig fpl-runde.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds