Hvordan skal Liverpool komme ut av uføret?

Igjen tapte Liverpool poeng, igjen scoret motstanderen først og igjen var det keeper Alisson Becker som måtte trå reddende til for å berge laget fra tap.

Midtstopper Virgil van Dijk skalv nok litt ekstra under lørdagens kamp. Dette så ut til å gå mot det første hjemmetapet i Liverpool-trøya siden 75 millioner-overgangen fra Southampton i januar 2019.

Men så ble det ikke det likevel. Laget lå under 2-0 etter to mål av belgiske Leandro Trossard etter fire og 18 minutter. Liverpool snudde og ledet 3-2 etter to mål av Roberto Firmino (bildet, som sammen med keeper Alisson Becker var to av unntakene bak en forferdelig forestilling for Liverpool i lørdagens kamp) og selvmål av Webster, men greide ikke å holde på ledelsen. Trossard fullførte sitt hattrick i det 83. minutt og Brighton & Hove Albion fikk med seg et fortjent poeng fra det som tidligere var Liverpools fort, Anfield.

Det er det ikke lenger.

Usikre og redde

Liverpool-spillerne virker usikre for tiden, redde for å gjøre feil og kommer igjen bakpå fra start. Manager Jürgen Klopp må nok klø seg kraftig i sin grå manke og lure på hva som er årsaken og hva han må gjøre for å komme ut av uføret. For dette må det finnes svar på raskt, dersom dette ikke skal bli en mellomsesong for de røde. Tittelforsvarer- og favoritt, Manchester City, vinner og vinner og det med solide sifre. Der Liverpool virker usikre så er City sikker som banken.

Oktober blir svært definerende for hvordan sesongen blir for Liverpools del. Onsdag får de besøk av Rangers i gruppespillet i Champions League. Så er det manndomsprøven når turen går til London og møte med ligaleder Arsenal, så går turen til Glasgow og møte med Rangers, før det blir besøk av Manchester City påfølgende søndag. Så er det West Ham United hjemme onsdag 19. oktober, Nottingham Forest borte lørdag 22. oktober, Ajax borte onsdag 26. oktober og Leeds United hjemme lørdag 29. oktober.

Dette blir manndomsprøven av en måned med tøffe kamper for et hardt prøvet Liverpool, som må finne ut av ting og det raskt. Laget henger dårlig sammen, har flere sentrale spillere ute av form og har hatt flere sentrale spillere ute med skader. Og det meste bunner ned i en alt for tynn stall.

Kniven på strupen

Jürgen Klopp har kniven på strupen og får lite tid til å slappe av i sesongens travleste måned, som er slik fordi en lang pause venter når fotball-VM starter 18. november.

Laget ligger på en niendeplass etter to seire, fire uavgjorte og ett tap. Laget har ti poeng og er elleve poeng bak Arsenal og ti bak Manchester City. Laget har 18-9 i målforskjell, takket være en av få høydepunkter denne høsten, 9-0 over Bournemouth.

Oktober blir en svært spennende og avgjørende fotballmåned, en prøvelse for negler og nerver og ganske definerende for hvordan denne sesongen blir.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds