Henderson kåret til årets spiller

I går gjorde Klopp noe veldig uvanlig

Liverpool tapte fullt fortjent kampen mot Manchester City lørdag. 1-4 var ikke et mål for lite, for å være ærlig. Etter en god førsteomgang der Salah ga Scouserne ledelsen og de røde hadde bra grep om kampen og holdt City til 1-1, sluttet Liverpool-spillerne å spille.

Snakket mot sine spillere

Etter kampen sa manager Jürgen Klopp følgende;

  • Jeg er ikke sikker om vi ville ha vunnet mot ti mann i dag.

Og;

  • Jeg aner ikke hvorfor laget spilte slik som dette. Studerer du kampen, så ser du at det kanskje var fire spillere som leverte prestasjoner som var i nærheten av godkjent.

De to midtbanespillerne, Jordan Henderson (bildet) og Fabinho, jobbet hardt. De forsøkte å stenge rom. Cody Gakpo får godkjent, spesielt når han hadde ballen, og Alisson Becker selvsagt. Ja, når så mange spiller under pari blir det selvsagt veldig vanskelig. Dersom du ønsker å få med deg poeng herfra må du ha elleve spillere som leverer varene. Ja, du må faktisk ha 14-15 spillere som spiller opp mot sitt beste. Det var ikke tilfelle for oss denne gangen, sa Klopp til pressen etter kampen.

Henderson, Fabinho, Gakpo og Alisson Becker slapp altså unna managerens vrede denne gang.

Ærlighet varer lengst og det er vanskelig å gi Liverpools tyske manager feil på det han sier, men her bryter Klopp en uskreven regel blant managere på dette nivået.

Ferguson, Clough og Eggen

Når hørte du managerlegendene Alex Ferguson og Brian Clough si noe slikt utad?

Ja, det kunne nok gå en kule varmt på Old Trafford eller Manchester Uniteds treningsbane på Carrington, men aldri utad. Heller ikke på City Ground i Clough sine velmaktsdager der. Ferguson og Clough  forsvarte alltid spillerne sine utad.

Det samme kan vi si om Rosenborg Ballklubs egen trenerlegende Nils Arne Eggen. Han kunne nok ofte være kritisk mot sine spillere når de ikke fulgte oppskriften hans, du verden, men kritikken ble alltid igjen inne på Lerkendal eller “brakka”. Aldri i media. Det som skjedde i RBKs tjeneste ble i RBKs tjeneste.

Hvorfor, Jürgen?

Liverpool er i en utfordrende situasjon og er i beit for poeng for å holde følge med lagene foran for å få heng på den fjerdeplassen som er så viktig for å få rett til Champions League-fotball kommende sesong. Liverpool var sjanseløse på Etihad og spillerne slet virkelig med å holde følge med topplaget, men på kjøpet fikk de altså en manager som vendte dem ryggen.

Hvorfor gjør Klopp dette?

Ja, han er utrolig presset, det ligger i sakens natur. Men er det begynnelsen på slutten vi ser på Jürgen Klopps regjeringstid? Han har vært plaget av svært mange skader denne sesongen og svært mange spillere har slitt fryktelig med formen i lange perioder. Hans uttalelser på Etihad kan tyde på at han begynner å gå tom på ideer. Han fikk lite penger tilgjengelig i siste overgangsvindu og selv om Klopp utad har sagt at hans forhold til eierne har vært godt, så må det jo ha vært frustrerende å se at lagene Liverpool konkurrerer med har rustet seg med gode spillere, uten at Liverpool har kunnet gjort det samme. Og resultatet har blitt en tropp som er langt unna konkurransedyktig i forhold til lagene man bør kunne sammenligne seg med.

Ryddesjau

Den som lever får se. Det er sagt at Liverpool kommer til å gjennomføre en etterlengtet ryddesjau til sommeren. Flere spillere (blant dem Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita, Roberto Firmino, muligens James Milner og kanskje andre) er på vei ut. Inn må det komme tre-fire spillere som kan forsterke elleveren. Enkelte fotballeksperter har antydet at Jürgen Klopp vurderer å gi seg etter denne sesongen, vel vitende at han har tatt Liverpool så langt han kan. Men om dette stemmer, vet bare Klopp selv.

Han kommer nok i tillegg til å si klart fra hvor skapet står innad også. Det haster med å komme seg på hesten igjen. Laget skal møte managerløse Chelsea borte tirsdag (sparket Graham Potter søndag) og Arsenal hjemme søndag.

“Påskekrim” i Premier League

Påsken er en aktiv periode i Premier League. Her er den resterende delen av påskefotballen, med 16 avgjørende kamper i topp og bunn av tabellen;

Mandag 3. april

Everton – Tottenham Hotspur

Tirsdag 4. april

Bournemouth – Brighton & Hove Albion

Leeds United – Nottingham Forest

Leicester City – Aston Villa

Onsdag 5. april

Manchester United – Brentford

West Ham United – Newcastle United

Lørdag 8. april

Manchester United – Everton

Aston Villa – Nottingham Forest

Brentford – Newcastle United

Fulham – West Ham United

Leicester City – Bournemouth

Tottenham Hotspur – Brighton & Hove Albion

Wolverhampton Wanderers – Chelsea

Southampton – Manchester City

Søndag 9. april

Leeds United – Crystal Palace

Liverpool – Arsenal

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds