Ikke rom for menneskelige feil – bør det kreves omkamp?

Den første meldingen fra Premier League etter kveldens kamp mellom Tottenham Hotspur og Liverpool i London er at det var en menneskelig feil som lå bak annulleringen av Luis Diaz sitt mål.

Spurs vant kampen 2-1.

Hadde alt

Dette var en kamp som hadde absolutt alt. Full fart i 90 minutter, to røde kort (Curtis Jones etter 26 minutter og to gule kort til Diogo Jota), to fine mål ved Son og Gakpo og ett selvmål mot slutten som avgjorde kampen, masse god reklame for verdens beste liga. Liverpool måtte spille ni mot elleve og kriget tappert, og godt, men ble rammet av et forsmedelig selvmål bak Liverpools bestemann – Alisson Becker – helt mot slutten.

Ekstra forsmedelig var det at Liverpool ikke maktet poeng på en dag da Manchester City gikk på et sjeldent tap mot Wolverhampton Wanderers.

Dommer Simon Hooper kom i fokus flere ganger. Man kan nok forsvare Jones sitt rødkort. Jota fikk to gule kort, hvorav det første var veldig soft. Men med ett gult kort, bør han ikke gå inn i den taklingen han gjør.

VAR da!

Men så.

VAR brukte få sekunder på å se om Luis Diaz (bildet) var offside eller ikke da Liverpool tok ledelsen etter 33 minutter, eller alle trodde de hadde tatt ledelsen. Diaz var onside med god margin, men VAR-.teamet fikk det til å bli offside. Få minutter etter tok Tottenham Hotspur ledelsen.

Premier League sa at det ville komme en offisiell uttalelse om situasjonen der Luis Diaz scoret. Den første uttalelsen var at det var en menneskelig feil som var bakgrunn for avgjørelsen. Det er helt på trynet. Når det er så mange dommere involvert i et VAR-team, så er det ingen rom for menneskelige feil. I ytterste konsekvens burde en slik menneskelig feil, som har slike konsekvenser, føre til at kampen bør spilles om igjen.

Jürgen Klopp var stolt over laget sitt og sa at det var menneskelig å feile og ville ikke gå inn på noen kritikk av dommerteamet etter kampen. Han mente heller ikke at Jones sitt røde kort var korrekt.

Supporterkritikken mot VAR blir i hvert fall ikke mindre etter denne grove feilen i London i kveld.

Neste kamp

Manchester City leder ligaen med 18 poeng, Tottenham og Arsenal har 17, Liverpool 16 og Aston Villa og Brighton & Hove Albion 15.

Liverpools neste kamp er borte mot Brighton & Hove Albion. Den store kampen er mellom Arsenal og Manchester City på Emirates. Begge disse kampene går på søndag.

Tottenham Hotspur møter Luton Town borte, Manchester United-Brentford, Fulham-Sheffield United, Burnley-Chelsea, Everton-Bournemouth og Crystal Palace-Nottingham Forest.

Men først skal denne ligarunden avgjøres med Nottingham Forests kamp mot Brentford sønda og Fulham-Chelsea mandag kveld.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds