Joël Matip blir van Dijks midtstopperkollega

Ibrahim Konaté ble skadet i sist søndags treningskamp mot Strasbourg og må belage seg på en (forhåpentligvis) kortvarig tid på sidelinjen.

Det er ikke kommet bekreftelse på hva som egentlig feiler den franske midtstopperen, men han holdt seg til kneet etter en kollisjon med en motspiller.

Konaté er det foretrukne midtstoppervalget som Virgil van Dijks kollega, men Liverpool blir ikke spesielt svekket av skaden. Joël Matip – som fyller 31 år 8. august – hadde en god sesong i fjor, kommer inn og vil gjøre manns jobb der bak. Forrige sesong var det flere ganger at kameruneren ble foretrukket foran Konaté, uten at det var spesielt synlig.

Dermed blir Liverpools lag seende slik ut, tror vi.

Keeper

Adrián – spanjolen erstatter en skadet Alisson Becker, som fikk en skade på trening før Pre Season-kampen mot Crystal Palace i Singapore. Adrián har gjort sine saker brukbart, men er og blir tredjekeeper. Nå er også Caoimhin Kelleher ute med skade. Harvey Davies er mannen som sannsynligvis blir keeperreserve i lørdagens kamp mot Fulham.

Forsvar

Trent Alexander Arnold – Virgil van Dijk – Joël Matip – Andy Robertsen – Matip erstatter Konaté. Resten av forsvaret sier seg nesten selv, hvis ikke noe uforutsett skjer rett før kampstart. Alexander-Arnold viste knallform i Community Shield-kampen mot Manchester City forrige helg.

Midtbane

Fabio Carvalho – Fabinho – Thiago Alcantara – midtbanen er usikkerhetsmomentet. Curtis Jones er skadet, det samme er Alex Oxlade Chamberlain. Jordan Henderson kan foretrekkes, men det spørs hvordan Jürgen Klopp vil angripe denne kampen. Nyervervelsen Fabio Carvalho kan få debuten i første ligakamp mot sin gamle arbeidsgiver, men han kan også komme inn. Fabinho og Thiago Alcantara er bankers. Harvey Elliott kan være en outsider til startplass.

Angrep

Luis Diaz – Darwin Nunez – Mo Salah – Diego Jota er skadet og Sadio Mané borte. Dermed er kanskje ikke angrepskonstellasjonen så vanskelig å forutse. Får Salah senket skuldrene etter at han endelig skrev under ny kontrakt og får en god start på sesongen? Darwin Nunez har vært fantastisk i de kampene han har fått muligheten i Pre Season. Og Luis Diaz har fått en hel sommer med laget. Alle tror at Mané sin overgang til Bayern München er en stor svekkelse av de røde. Det kan hende at senegaleseren ligger litt lenger bak i Liverpool-supporternes hjernevinninger når Nunez har blitt varm i trøya og vi skriver september/oktober. Roberto Firmino har også vært lysende de gangene han har fått sjansen og er en outsider til startplass i åpningskampen mot nyopprykkede Fulham.

Dette kan bli veldig gøy sett med Liverpool-øyne.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds