Jones og Elliott gjør at Liverpool-supporterne ser slutten av sesongen lyst i møte

Koronapandemien har vært utfordrende for mange av lagene i Premier League. Situasjonen i Liverpool er ikke noe unntak i så måte. Flere har vært koronasmittede, men for Liverpool og de andre lagene har det vært skader og spill i sine landslag.

Spesielt i midtbaneleddet har Jürgen Klopps lag vært svekket, med flere spillere ute både med korona og skader.

Og på toppen av det hele har altså to av de beste utespillerne, Sadio Mane og Mohamed Salah vært opptatt med Afrikamesterskapet. Dette har slitt på en allerede tynnslitt stall.

Jones

Med Curtis Jones tilbake og i form, slik han var i semifinalen i ligacupen mot Arsenal sist torsdag, så kan alle helrøde supportere grunn til å se atskillig mer positivt på framtiden. Og ikke bare det; Stortalentet Harvey Elliott har vært ute lenge, men er i trening igjen. Klopp har antydet at han er høyaktuell for en plass i Liverpools tropp til fjerderundekampen hjemme mot Cardiff City i FA-cupen.

Liverpools første utfordring er Crystal Palace kommende søndag i en ny London-tur for Liverpool. Laget har sett godt ut i de siste kampene og 2-0-seieren over Arsenal var intet annet enn imponerende. Jones er nevnt og sammen med Fabinho og Henderson utgjør han en meget god midtbanetrio.

Bakover er det trygt og godt som alltid for Liverpool. Mot Arsenal var sidebackene Robertson og Alexander-Arnold offensive og gode. Matip var ikke like trygg som alltid, men han klaget over sykdom. Det er ingen tvil om at det framtidige midtstopperparet er van Dijk og Konate.

Angrepet

Så var det angrepet da. Liverpool sliter uten Mane og Salah, ingen tvil om det. Med Origi ute og Oxlade-Chamberlain, som ble prøvd framme også skadet, så blir det tynt. Jota og Firmino spilte meget godt mot Arsenal, men det er helt klart at valgmulighetene er få.

Og med en avslutning på transfervinduet, som nærmer seg avslutningen uten at Liverpool virker å gjøre de store innhoggene i markedet, så ser det ut til at Klopp må greie seg med de spillerne han rår over i dag.

Det er viktig å fortsette vinnersporet, skal de ha noen som helst muligheter for å holde følge med serielederne Manchester City. Klubben møter Cardiff City hjemme i fjerde runde i FA-cupen søndag 6. februar, Inter Milan i åttedelsfinalen i Champions League og 16. februar (borte) og 8. mars (hjemme). Klubben skal møte Chelsea i en etterlengtet ligacupfinale på Wembley 27. februar.

Premier League har et 20-talls utsatte kamper etter en tøff koronaperiode. Den foreløpig eneste Liverpool-kampen som er blitt rammet så langt er hjemmekampen mot Leeds United fra andre juledag. Det er mange kamper som skal få nye datoer og det gjenstår å se om sesongen blir gående utover datoen 22. mai, da siste ligarunde skal spilles.

Afrikamesterskapet

Alle Liverpool-spillerne er fortsatt med i det afrikanske mesterskapet; sluttspillet (åttedelsfinalene) starter på søndag. Naby Keitas Guinea møter  Gambia mandag, Manes Senegal møter Kapp Verde tirsdag og Mohamed Salahs Egypt møter Elfenbenskysten onsdag.

Etter helgens kamper venter en landslagspause som alle lagene nok ser fram til. Newcastle United har fått Saudi-Arabiske eiere og drar dit rett etter lørdagens kamp mot Leeds United.

Hva de resterende lagene gjør, er uvisst, men de fleste blir nok på fotballøya.

Med i alt

Liverpool er altså med i både liga, ligacup, FA-cup og Champions League. Første kamp for Liverpools del etter hvilen er hjemmekampen mot Leicester City torsdag 10. februar.

Da er Salah, Mane og Keita tilbake og forhåpentligvis kan resten av sesongen spilles uten de store problemene når det gjelder koronasmitte og skader. Da kan resten av sesongen bli riktig så hyggelig og interessant.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds