Jürgen Klopp, do you hear me?

Etter å ha vært høyt oppe i en knapp uke etter at de utspilte en av Englands største formlag, Manchester United, og vant 7-0, kom de raskt ned på bakken igjen. Lørdagens 1-0-tap mot Premier Leagues bunnlag, Bournemouth, var intet mindre enn et magaplask. Og for Liverpool er det business as usual. United-kampen var et høydepunkt og Bournemouth-kampen var ett av mange bunnivå i en fryktelig sesong for de røde.

Men hvordan går det an?

Motløst

Hadde jeg visst det, så hadde jeg antakeligvis hatt en helt annen jobb og vært enda tettere Liverpool Football Club. Men hva som foregår i klubben for tiden, er rett og slett ikke til å forstå.

Igjen var det motløsheten, mangelen på innsats og et lag som overhodet ikke hang sammen, som preget Liverpool. De hadde sine sjanser, men dette var rett og slett ikke dagen for de røde. ikke denne heller.

Manager Jürgen Klopp hadde gitt mange av de samme spillerne som startet United-kampen, sjansen til å slå bunnlaget. Jordan Henderson tok imidlertid plass på benken og Stefan Bajcetic fikk muligheten fra start.

Bournemouths danske, Philip Billing, ga Bournemouth ledelsen etter 28 minutter. Igjen var Liverpools forsvar i det gavmilde hjørnet. Virgil van Dijk var alt for slapp i presset og Trent Alexander-Arnold sto helt feil og dermed var det Bournemouth som tok en alt annet enn en oppskriftsmessig ledelse.

Gåfotball

Og hva gjør Liverpool? De fortsetter med gåfotball og med et tempo som overhodet ikke hører hjemme i Premier League. Forventet de at poengene skulle bli med hjem til Merseyside nærmest uten innsats? Fabinho var tilbake der han har vært det meste av sesongen, Harvey Elliott var ikke seg selv lik, van Dijk kjeftet og smelte, men viste seg ikke som den sterke sjefen der bak. Trent Alexander-Arnold viste igjen at han ikke kan spille forsvar og framme var Gakpo, Salah og Nunez tannløse.

Bestemannspremien mot Bournemouth går igjen til Alisson Becker, som man i perioder synes ganske synd på, der han står bak et temmelig vaklevorent forsvar. Han er den eneste spilleren som fortjener litt ros. Resten kan gå i skammekroken og komme tilbake igjen i den formen og med spillet de viste i 7-0-seieren over Manchester United.

Kampen skred fram og det så mer og mer ut som et Liverpool som ikke gadd og ikke som et lag som virkelig kunne tatt skrittet inn blant de fire med seier. Faktisk hadde de hatt noen timer på fjerdeplassen dersom de hadde vunnet kampen.

I ligaen har Liverpool denne sesongen tapt mot Leeds United på hjemmebane og følgende lag på bortebane; Manchester United, Arsenal, Nottingham Forest, Brentford, Brighton & Hove Albion, Wolverhampton Wanderers og nå Bournemouth. Åtte tap – nesten en tredjedel av alle ligakampene de har spilt – er alt for mange for et lag som før sesongen var tippet som en tittelutfordrer.

Dra sammen

Jürgen Klopp har det sportslige ansvaret for laget. Han ser spillerne nesten hver eneste dag. Han og trenerteamet har overhodet ikke klart å få spillerne til å dra sammen som et lag denne sesongen. Spillerne har vært alt for ujevne i prestasjonene, skadene har vært for mange, men verst av alt er den evindelig giddesløsheten. Spillere med svimlende lønninger, som ser ut som de ikke bryr seg om de vinner eller taper.

Det holder ikke.

Til sommeren venter en “rengjøring” av Liverpools stall. Flere spillere er på vei ut og forhåpentligvis kommer det spillere inn i en stall som skriker etter mer kvalitet og bredde. Det er å håpe at man da også er ferdig med lagdeler som ikke henger sammen, backer som ikke kan spille forsvar eller spillere som virker mette. Liverpool skriker etter sultne spillere og kvalitet i hvert ledd.

Kritisk

Men skal spillerne settes under en kritisk lupe, så må Klopp og hans team gjøre det samme. Tyskeren er flink til å bruke store ord når det går bra, selvfølgelig, men er han flink nok i motgang?

Det skal ikke gå an at et profesjonelt topplag som Liverpool slår Manchester United 7-0 i det ene øyeblikket og taper fortjent mot bunnlaget i det neste. Det går ikke.

Jürgen Klopp, hører du meg? do you hear me? hörst du mich?

Liverpool har et veldig godt lag på papiret, med gode spillere. Bare så synd at fotball spilles på gress, slik managerlegenden Brian Clough sa. Du kan være så god du bare vil, men når selvtilliten er på nullnivå og viljen til å vinne heller ikke er til stede, så blir det tap.

Det finnes ikke lette kamper i Premier League og skal man ta med seg poengene så kreves det i alle fall at man møter opp til kamp.

I Premier League er det nå ikke kamp igjen før lørdag 1. april, da Manchester City venter på Etihad.

Real Madrid neste

Men neste kamp er allerede på onsdag i Champions Leagues åttendedelsfinale mot Real Madrid på Santiago Bernabeu. Spanjolene har en 5-2-ledelse å gå på fra kampen på Anfield. Liverpool har snudd kamper med så vanskelig utgangspunkt tidligere (mot Barcelona og AC Milan), men dette er på Reals egen hjemmebane og ser ut som det er et for stort og bratt fjell å komme seg over, selv for Liverpool.

Skjer det umulige, at Liverpool vinner med de tre magiske målene og går videre til kvartfinalen, så glemmes nok Bournemouth-tapet raskt. Da hentes superlativene som ble brukt etter forrige søndags kamp mot Manchester United fram igjen.

Skjer det ikke, så blir Community Shield-trofeet fra før sesongstart den eneste pokalen som settes i premieskapet denne sesongen.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds