Kan tidligere Liverpool-spillere og deres lyst til å slå Manchester City, være det siste halmstrået?

Liverpool gjorde det de måtte og vant kveldens ligakamp på Villa Park mot Aston Villa. Greit nok, etter at Villa tok ledelsen, Joël Matip utliknet og Sadio Mané gjorde kvelden rød.

Dermed er Liverpool igjen á poeng med ledende Manchester City og det er ennå kamp om det mange mener er den gjeveste i den historiske kvadrupelen som står på spill nå i mai.

Coady-hjelp?

Vinner Wolverhampton Wanderers 3-0 over Manchester City på Molineux i morgen, er tittelkampen helt lik, med 89-24 i målforskjell og 86 poeng. Så enkelt og så vanskelig.

Alle med hjertet i Liverpool vil ha øynene rettet mot den kampen og håpe at tidligere Liverpool-spiller og nåværende Wolves-kaptein, Conor Coady, kan være det ene halmstrået de røde trenger. Coady scoret målet som berget uavgjort mot Chelsea borte på Stamford Bridge sist helg. Kan han gjøre det igjen?

Manchester City skal ha to matchballer nå, uten at Liverpool skal i spill om poeng. Søndag spiller Manchester City i London, mot West Ham United. David Moyes lag har en mulighet til å komme i Europa og kan ta igjen Manchester United om sjetteplassen. Det bør gi en spore til å gi alt og mer enn det søndag ettermiddag.

Vinner City begge bortekampene, som de meget vel kan gjøre, så er det Game Over. Da havner gullet på Etihad. Men kan det nylig forsmedelige tapet i Champions League mot Real Madrid, smyge inn en liten redsel hos Pep Guardiola og laget hans? Når det er sagt, var det ikke mye tegn til dette i siste ligakamp mot Newcastle United som de smadret 5-0 på Etihad.

Cup og tur til sør

Liverpool på sin side skal også til London til helgen, men er der for å få tak i pokal nummer to i kvadrupelen, nemlig FA-cup-pokalen, og som i ligacupen, så er det Chelsea som står i veien for trofeet. Lørdag ettermiddag på Wembley.

Med det samme vi henger fra oss bunad og dress og legger flagget i skapet på nasjonaldagen tirsdag 17. mai, så skal Liverpool spille mot en av klubbene i Premier Leagues med dårligst formkurve, nemlig Southampton på St. Mary`s.

Har City vunnet solid i sine to bortekamper, så kan Liverpool trygt begynne å tenke på Champions League-finalen mot Real Madrid på Stade de France i Saint-Denis utenfor Frankrikes hovedstad, Paris.

Gjør de ikke det, så er det bare å gi jernet på sørkysten.

Siste ligarunde

Så er det avslutningsdagen for Premier League-sesongen 2021/22, søndag 22. mai klokken 17, da; Liverpool tar imot Wolverhampton Wanderers på Anfield, mens Manchester City skal ha besøk av Aston Villa. Og igjen altså en Liverpool-link, der Liverpool-legende Steven Gerrard er Birmingham-lagets manager. Han vil nok gjøre alt han kan for å skaffe historiens andre Premier League-trofe til Anfield. Et trofe han ikke selv fikk, enda så nær han var. Dersom Villa tar City den siste dagen og Liverpool-kaptein Jordan Henderson kan løfte det, blir det nok sagt at Gerrard har en god aksje i det.

Så avslutter Liverpool den hektiske måneden med Champions League-finale seks dager etter ligaavslutningen.

Skader

I kveldens kamp ble både Fabinho og Naby Keita skadet. Spesielt for førstnevnte så det ikke helt bra ut, med en kjenning bakpå låret. Blir de to borte, så er det naturligvis et savn.

En som var satt på benken i dag, ligaens toppscorer Mohamed Salah, så ikke helt fornøyd der han ble sittende på innbytterbenken på Villa Park til godt og vel halvspilt andreomgang. Han spiller nok cupfinalen mot Chelsea. Det gjør nok også Andy Robertson som fikk “A day Off”, ifølge manager Jürgen Klopp. Dersom Keita og Fabinho er ute, så kan det bli Henderson, Thiago og Jones på midtbanen. Klopp vil nok gjerne stille sitt sterkeste mannskap til den kampen.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds