Tabelltips - West Ham

Kanonstart for West Ham – Kan de utfordre nok en sesong?

The Hammers har fått en knallstart på sesongen og rekordknuseren Antonio bøtter inn med mål. Guttene til Moyes leverer så det suser. Kan de utfordre de største lagene nok en sesong?

Målkåt West Ham med Antonio i spissen

Mannen som nylig ble tidenes toppscorer i Premier League for West Ham har startet sesongen med et brak. Fire mål og tre assist på kun tre kamper lukter det svidd av, og målformen hans er noe av grunnen til at West Ham har kapret 7 av 9 mulige poeng. Selv om det ble et skuffende poengtap på hjemmebane mot Crystal Palace før landskampene er poengfangsten solid, og ikke minst måten poengene er blitt hentet på. Kampene vi har fått servert har vært av høyeste underholdningsverdi med mange mål begge veier, og The Hammers har satt flest kasser av samtlige lag sammen med Manchester City.

Moyes sin revansje

Etter mange gode år ved roret i Everton tok skotten fatt på en vanvittig utfordring som Sir Alex Ferguson sin arvtager i Manchester United uten hell. I Everton hadde han bokset oppover mot de store kanonene i ligaen i mange år ved å utfordre de for Champions League plasser i en årrekke, men dette holdt ikke hos de røde djevlene. Dette var kun starten på en trend med mislykkede manager-opphold i Real Sociedad, Sunderland og West Ham. Det var mange som reagerte da David Moyes ble gjeninsatt som manager hos sistnevnte klubb ved juletider i 2019, men skotten har vist seg tilliten verdig.

I hans første opphold i London-klubben var seiersprosenten på fattige 29%, men under dette oppholdet ligger det på 45%. En markant økning som faktisk er bedre enn hva han beviste i sin tid som manager for Everton. Fjorsesongen ble en personlig seier for David Moyes da han beviste at han fortsatt kan lykkes og bringe suksess til tradisjonsrike klubber. Etter flyttingen fra ærverdige Boleyn Ground til London Stadium har klubben slitt med suksessen og hatt vanskeligheter med å gjenskape atmosfæren hvor “Im forever blowing bubbles” runger utover stadion.

Med Moyes ved roret er klubben på sitt beste siden utflyttningen, og starten av denne sesongen er en sterk indikator på at fjorårets suksess ikke var noe “one season wonder”, men heller resultat av god rekruttering og god utvikling hos flere sentrale spillere.

Europa og høy aktivitet på overgangsmarkedet

Fjorårets solide 6.plass har gitt West Ham retten til å prøve seg i Europa League med store ambisjoner. Klubben har rekruttert godt i sommer og utropes av flere som overgangsvinnere denne sommeren. Signeringen av Kourt Zouma kan sees på som en kraftig forbedring inn i midtforsvaret, og bredden er betydelig styrket med signeringene av Nikola Vlasic og Alex Kral. Lånesigneringen Alphonse Areola kan virkelig utfordre Lukasz Fabianski om keeperplasen etter sesongen på utlån i Fulham hvor han sto frem gjentatte ganger gjennom sesongen.

Det blir spennende å følge med på West Ham gjennom året spesielt siden de skal ut i Europa og spille på torsdager, som kan påvirke formen i den hjemlige ligaen. De har dog bygd opp et meget godt lag med en klar identitet som kan underholde fansen i høy grad.

The Hammers er tilbake!

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds