Kanskje kan dette bli et godt transfervindu for de røde likevel?

Når dette skrives er colombianske Luis Diaz (fra portugisiske Porto) i gang med den medisinske testen, som er obligatorisk ved alle spilleroverganger. Liverpool har sendt et medisinsk team til Argentina, der Diaz forbereder seg til landskamp.

Går alt som det skal med det medisinske, så betaler Liverpool en overgangssum på 37,5 millioner pund, fordelt på tre år. I tillegg 12,5 millioner pund i tilleggsklausuler. Dermed kan Diaz bytte sin blå og hvite Porto-drakt med Liverpools helrøde.

Kanskje er han klar for en plass i troppen allerede til kommende kamp, cupmøtet med Championship-laget Cardiff City?

Overganger skjer fort og managere og styreformenn holder gjerne sine kort tett inntil sine bryst, før det plutselig smeller.

Luis Diaz

Luis Diaz – eller Luis Fernando Diaz Marulanda – er nettopp fylt 25 år og er født i byen Barrancas i området La Guajira i Colombia. Han spiller primært venstre ving, men også kan spille på venstresiden på midtbanen. Han er like gode med begge bein og har vært en brukbar målscorer for Porto med 26 mål på 77 kamper og har vært en meget god tilrettelegger på en av Portugals beste klubber.

For sitt landslag har han scoret sju mål på 33 kamper.

Liverpool og Jürgen Klopp fikk det travelt. De hadde opprinnelig ikke tenkt å kjøpe Diaz i dette transfervinduet, men i det neste. Men da Tottenham Hotspur og manager Bruno Conte forsøkte seg, så måtte det handles nå. Klopp har sagt at januarvinduet er et vanskelig vindu å kjøpe spillere i og han og Liverpool ønsker ikke å kjøpe spillere bare for å kjøpe. De må forsterke førsteelleveren og være en spiller som passer inn i systemet. Det gjør Luis Diaz til gagns. Klopp “Got His Man”.

Google og YouTube

Undertegnede var nok en av mange Liverpool-supportere som tok Google i bruk for å finne mest mulig ut av hvilken spiller som ikler seg Liverpools røde drakt i siste halvdel av 2021/22-sesongen. Diaz kan til og med spille Champions League-fotball, noe som vil være en hyggelig hodepine for Klopp som skal ta ut sin Champions League-tropp til det som er igjen av turneringen.

Liverpool-supporterne har nok vært flittige brukere av YouTube også de siste dagene og “Luis Diaz” har nok vært et flittig brukt søkeord.

En tilsynelatende uinteressant landskamp mellom Colombia og Peru fredag kveld, ble plutselig høyinteressant. Nå var ikke kampen noe særlig å skryte av og Colombia tapte 1-0 i VM-kvalifiseringskampen, uten at verken Diaz eller lagkameratene hans utmerket seg på noen måte. Det er vel kanskje grunn til å tro at han hadde sitt hode og fokus en helt annen plass enn på Estadio Metropolitano Roberto Melendez i Barranquilla, der kampen ble spilt. Han hadde alle muligheter for å bli en del av en storklubb som Liverpool og da kan det bli for mye selv for en rutinert spiller som han.

Filmklippene, der selvfølgelig kun det beste er tatt med, tyder på at Liverpool nå får en kjapp spiller, god en mot en og god til å dra av sine oppassere. Ikke rart Klopp så hans vei når han skulle forsterke laget.

Luis Diaz og Colombia møter Argentina på Estadio Mario Alberto Kempes Stadion i Cordoba (Argentina) klokken halv ett (norsk tid), natt til onsdag.

Ingen “squad-player”

Spørsmålene er hvem han skal erstatte. Diaz kommer nok ikke inn som en vanlig “squad-player”.

Angripere som Minamino og Origi dras nok ytterligere bak i køen av angrepsspillere som får sine muligheter med dette kjøpet. Med to dager igjen av overgangsvinduet kan det også skje at de to spillerne forsvinner, dersom budene blir gode nok. Minamino har interesse fra blant annet Leeds United, mens Origi har vært linket til flere klubber og land.

Så får vi bare håpe at Liverpools medisinske team ikke kommer over noen svakheter i Luis Diaz kropp under testen i Argentina.

De siste sesongene har Liverpools angrepsrekke, med Salah, Mane og Firmino nærmest blitt en klassiker på linje med Gre-No-Li (Gunnar Gren – Gunnar Nordahl og Nils Liedholm), svenskerekka som på 1950-tallet ble en klassiker i AC Milan.

Firmino?

Kanskje er kjøpet av Diaz et tegn på at det begynner å gå mot slutten for minst en av de tre; Firmino blir 31 år i oktober, Salah 30 år i juni og Mane 30 år i april. Den første til å gå blir nok brasilianske Firmino, som har vært litt ut og inn av laget denne sesongen.

Med Diaz ankomst så ser det bra ut for kvaliteten i laget og troppen i det som er igjen av sesongen. Thiago Alcantara er skadefri når kampene starter igjen (Cardiff City hjemme i FA-cupen søndag 6. februar) og Leicester City hjemme i Premier League torsdag 10. februar.

Elliott tllbake

Og om ikke det er nok, så er også det unge supertalentet Harvey Elliott på full fart tilbake i spill etter den alvorlige skaden han fikk mot Leeds United på Elland Road i september. Da fikk han ankelen ut av ledd og i tillegg en bruddskade i ankelen. 18-åringen (blir 19 i april) er sannsynligvis med mot Cardiff City.

Så noen ord om de røde spillerne som har vært og er i Afrikamesterskapet.

Naby Keita er kommet hjem fra Afrikamesterskapet etter at Guinea ble utslått. Dermed er det bare Liverpools to beste spillere, Mane og Salah igjen i turneringen i Kamerun.

Sadio Mane skal være friskmeldt etter smellen han fikk i hodet i åttendedelsfinalen for Senegal mot Kapp Verde. Søndag spiller Senegal kvartfinale mot Ekvatorial-Guinea (klokken 20). Mohamed Salah scoret det avgjørende straffesparket for Egypt i straffesparkkonkurransen mot Elfenbenskysten i åttendedelsfinalen. Søndag spiller Egypt kvartfinale mot Marokko (klokken 17). Semifinalene spilles onsdag og torsdag. Vinner Senegal kampen, møter de Burkina Faso i semifinalen. Vinner Egypt søndagens kamp, møter de Kamerun i semifinalen.

Finalen (og bronsefinalen) spilles søndag 6. februar.

Gjenstående kamper

 1. februar: Cardiff City H (FA-cup 4. runde).

 2. februar: Leicester City H (PL).

 3. februar: Burnley B (PL).

 4. februar: Inter Milan B (CL åttendedelsfinale).

 5. februar: Norwich City H (PL).

 6. februar: Chelsea (ligacupfinale på Wembley).

 7. mars: FA-cup 5. runde.

 8. mars: West Ham United H (PL).

 9. mars: Inter Milan H (CL åttendedelsfinale).

 10. mars: Brighton & Hove Albion B (PL).

 11. mars: FA-cup kvartfinale.

 12. mars: Manchester United H (PL). Denne kampen utsettes dersom Liverpool fortsatt er i FA-cupen.

 13. april: Watford H (PL).

 14. april: CL kvartfinale.

 15. april: Manchester City B (PL).

 16. april: CL-kvartfinale.

 17. april: FA-cup semifinale Wembley.

 18. april: Aston Villa B (PL). Kampen utsettes dersom Liverpool fortsatt er i FA-cupen.

 19. april: Everton H (PL).

 20. april: CL-semifinale.

 21. april: Newcastle United B (PL).

 22. mai: CL-semifinale.

 23. mai: Tottenham Hotspur H (PL).

 24. mai: FA-cupfinale Wembley.

 25. mai: Southampton B (PL). Kampen utsettes dersom Liverpool fortsatt er med i FA-cupen.

 26. mai: Wolverhampton Wanderers H (PL).

 27. mai: CL-finale på Krestovskij Stadion, St Petersburg.

TV-kampene for april og mai er ikke valgt og kan bli endret.

Kampene mot Leeds United (H) er utsatt fra 26. desember og Arsenal (B) fra 26. februar. Disse to kampene vil få nye datoer.

Mye moro fra ligacup, FA-Cup, Champions League og Premier League gjenstår altså av denne sesongen ennå.

 

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds