Kaptein GW10: Finnes det andre alternativer enn Salah?

Det er sjelden man finner et mer åpenbart kapteinsalternativ enn det Salah er i Gameweek 10. Han er i sitt livs form, og har nettopp kommer fra et hattrick på Old Trafford. Nå møter han Brighton på Anfield.

MEN om du er i den situasjonen at du ansér det som ytterst nødvendig å gjøre noe annet valg på pur f, eller fordi du allerede er 100 poeng bak der du ønsker og er villig til å ta sjansen, så vil jeg forsøke å gå gjennom mulige alternativene nedenfor (PS: Selv går jeg Salah).

  1. Jeg vil først ta et alternativ som spiller mot ligaens dårligste lag defensivt, med høyest xG for innslupne mål, og flest skuddforsøk imot: Manchester United.

På motsatt banehalvdel finner man to habile alternativer i Kane og Son (begge på 5. plass antall skudd for spiss/midtbane).

Nå skal det være sagt at Spurs er heller ikke lag med momentum, men om backene til United skal presse på samme måte som mot Liverpool, bør det bli en del rom til Tottenham sin angrepsrekke.

  1. Har jeg valgt å gå for Chelsea borte mot Newcastle.

Chelsea scoret nettopp syv mot Norwich, og det ville ikke overraske om de vant 4-1 på St. James’. Jeg ville gjerne nevne Havertz, selv etter helgens nedtur, ettersom han sannsynligvis spiller spiss igjen, men han kommer dessverre ikke til nok sjanser (Til og med Ross Barkley har like mange skuddforsøk som han siste 4 kamper).

Mount derimot er er bedre alternativ og er mer involvert fremover. Og av forsvarere så har Chilwell scoret i siste tre kamper, og er kun bak Cancelo når det gjelder antall skudd.

  1. Siste kamp som jeg har kikket på er Manchester City-Crystal Palace.

City spilte ekstremt bra første 45 mot Brighton, og bør også vinne ganske greit mot Vieiras menn (tok Vieira i hånda en gang da han besøkte Norway Cup, må nevnes!j.

Her er Foden alternativet som skiller seg ut. Han er på andreplass når der gjelder xG (bak Salah), siste fire kamper, og viser seg å være en main man i City. Når City scorer mellom 3 og 5 mål i denne kampen, så er det stor sjanse for at Foden er involvert (enten med mål eller assist).

Cancelo kan også nevnes, ettersom City nesten ikke slipper til bakover, og da Cancelo er forsvareren med flest skuddforsøk.

Som sagt så går jeg, og de fleste andre fantasy-spillere for Salah denne runden. Men om du ønsker å sette bindet på noen andre denne runden, så bør det nevnes at Foden er den som kommer nærmest etter min mening.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds