Fantasytips - Kaptein GW 25

Kapteinstips til Gameweek 25

Betyr dobbel gameweek automatisk kaptein med dobbel gameweek? Her kommer helgas heteste kapteinsalternativ, sammen med spillernes PP (projected points fra fantasyfootballfix):

Bruno Fernandes – 8.7 pp (projected points)

Bruno belønnet stort de som trodde nok på ham til å cappe ham forrige runde United hadde dobbel gameweek. Etter det har det blitt 0 målpoeng på de to seneste kampene, men Bruno er like fullt den offensive spilleren i dette United-laget som virker mest bankers i elleveren. 4 skuddforsøk og 7 attempted assists var fasit mot Burnley, så potensialet er utvilsomt der. Er også på straffer dersom Ronaldo ikke skulle være på banen.

Cristiano Ronaldo – 9.7 pp

Ifølge algoritmen ukas beste kaptein, men så var det denne virkeligheten da. To hjemmekamper er definitivt fristende, men spørsmålet er om de kommer for tett på hverandre til at Ronaldo starter begge. Undertegnedes tips er at Cavani starter i én av disse, men Ronaldo kan like fullt være et solid kapteinsalternativ.

Mohamed Salah – 6.5 pp

Autopilot-kapteinen er tilbake. Det er vanskelig å argumentere for at Salah er en dårlig kaptein selv om andre lag har dobbel gameweek. Nå er han nok tilbake i elleveren, og på motsatt banehalvdel står en tabelljumbo som er desperate etter poeng. Uavgjort holder ikke lenger. Slapp til 22 skuddforsøk mot United sist, og jeg blir veldig overrasket hvis Liverpool ikke scorer minst 2 mål på Turf Moor. I så fall hører det til sjeldenhetene at Salah ikke er involvert.

Kevin De Bruyne – 6.2 pp

En annen mann som stort sett er involvert i alt som skjer offensivt for laget sitt er Kevin De Bruyne. På de siste 8 kampene har han vært uten målpoeng bare to ganger, og denne gangen er det Norwich som står på motsatt banehalvdel. På tross av et hederlig resultat mot Palace i midtuka hadde bortelaget ballen 72% av tiden, så motstanderen kunne knapt passet City bedre. 5-0 endte det på Etihad, da til og med uten KDB.

Ukas diff: David De Gea – 9.1 pp

En keeper som kaptein? Nei, nå har det klikka for fyren tenker du kanskje, men hear me out: De Gea er garantert 2 ganger 90 minutter hvis han er skadefri, og har vært en bærebjelke i  United-laget denne sesongen. Begynner å ligne den verdensklasse-keeperen vi så for noen sesonger tilbake, og vi vet at defensive spillere har for vane å gjøre det bra i en dobbel GW.

Oddsen for at Manchester United holder nullen mot Southampton er 2,55. Mot Brighton er oddsen omtrent det samme og gir rundt 2,5 ganger pengene. Det betyr at spillselskapene vurderer det til at det er rundt 40% sjanse for at Manchester United holder nullen i hver av disse kampene.

Om vi forutsetter at 40% sjanse er riktig, gir det 64% sjanse for at Manchester United holder nullen i minst en kamp, og 16% sjanse for smultring i begge kampene!

Litt mindre oppside enn ved å cappe Bruno og Ronaldo, men ikke et dumt alternativ!

Lykke til med valget.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds