Kapteinsvalg DGW22 – Fantasy Premier League

Mohamed Salah er for andre gang i år helt uaktuell som kaptein, mens andre store navn som Kane og Ronaldo har dobbel runde. Om noen i det hele tatt – hvem skal vi stole på at fyller Salah sine sko?

Harry Kane (ARS+lei)

Tottenhams talisman gjennom mange år har endelig begynt å finne målformen igjen. De siste 5 kampene er fasit 3 mål, 23 skuddforsøk, 10 av dem på mål, og 5 attempted assists. Kom også inn og scoret en klassisk Kane-goal i FA-cupen, så det er tydelig at Kane er i form. Litt spennende er det likevel å se hvordan fraværet av Son påvirker Spurs-angrepet generelt.

Kane har 11 mål mot Arsenal i alle turneringer (14 kamper), men Spurs har ikke tatt poeng mot Arsenal siden desember 2020. Mot Leicester er statistikken enda bedre. 17 Kane-mål på 16 kamper er fasit her, men vi skal være litt obs på at troppen til Leicester er syltynn om dagen. Det er på én side positive nyheter for Spurs, men på den annen side er det alltid en overhengende fare for at kamper kan bli avlyst på få dagers varsel.

Cristiano Ronaldo (avl+bre)

Det har blåst i alle retninger rundt Ronaldo den siste tiden. På papiret en av rundens klareste kapteinsemner, men en liten hofteskade gjorde at han var ute av kamptroppen i FA-cupkampen mot Villa. Samme motstander venter bare 5 dager senere, men vi krysser fingrene for at Ronaldo er 100% innen den tid.

19 skuddforsøk, men bare 5 av dem på mål har resultert i 2 mål og én assist på de siste 5 i PL. Mål og målgivende mot nettopp Burnley for bare 2 runder siden lover godt for Ronaldo, men er borteformen til United god nok? Bare to ganger siden Rangnick tok over har United scoret mer enn ett mål, og begge gangene har vært på hjemmebane.

Mason Mount (mci+bha)
Chelsea er ligaens nest beste bortelag. Problemet er at i den første kampen denne uka står ligaens beste lag både hjemme og borte på andre siden av banen. Chelsea har imidlertid slått Man City 3 av de siste 5 gangene lagene har møttes, men dette har en tendens til å bli målfattige og jevne kamper.

Mason Mount virker som det mest trygge valget i Chelsea-elleveren. Har nå spilt åtte 90-minuttere på rad i ligaen. Med 13 målpoeng på 13 starter har han allerede tangert sin egen PL-rekord. Det som likevel er en bekymring er at han bare har 2 målpoeng på de siste 5 kampene.

James Maddison (edit: den ene kampen til Leicester har blitt utsatt, og Maddison er dermed uaktuell)
En av ligaens store formspillere har gått litt under radaren, og eies fortsatt bare av rundt 10%. På de siste 6 ligakampene har han 4 mål og 5 målgivende. Basert på hva vi så i FA-cupen er det dessverre Tielemans som tar straffer i Vardys fravær, men la ikke det legge noen voldsom demper på Maddisons potensiale den kommende uka.

Den største trusselen er imidlertid at Leicester er hardt rammet av skader og landslagsfravær, noe som kan gjøre at kamper blir avlyst på kort varsel.

Ukas joker: Josh King/Emmanuel Dennis (new+bur)
Edit: obs! Burnley har allerede én utsatt kamp denne runden, det kan bli flere

Det er liksom noe som byr oss fpl-managere litt imot ved å cappe en budsjettspiller, men det er ikke til å legge skjul på at Watford har den desidert letteste motstanden denne uka, selv om begge er bortekamper. Alle tre lagene har dessuten alt å spille for, og kun seier er godt nok i disse oppgjørene.

Watford har riktignok ikke tatt poeng i ligaen siden november, men de har for vane å score mot de aller fleste under Ranieri. På deres siste 7 ligakampene er det bare Spurs som har klart å holde nullen mot Watford. King og Dennis har stått for til sammen 23 målpoeng, så hvis Watford har dagen føler vi oss trygge på at én av disse to er mye involvert.

Husk: Det er ikke sikkert at det er en DGW-spiller som er den beste kapteinen
Jarrod Bowen er i storform og møter et Leeds-lag som ser langt svakere ut enn i fjor. Liverpool har også en fin hjemmekamp mot Brentford, men i fravær av Salah og Mané må vi eventuelt se til en spiller som Diogo Jota som Liverpools fremste angrepsvåpen.

For den ekstra nerdete har vi også hentet frem fantasyfootballfix.com sine “projected points” for de utvalgte kapteinsemnene:

Kane: 8.7
Ronaldo: 10.5
Mount: 7.6
King: 6.7
Dennis: 5.9
Bowen: 6
Jota: 7.6

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds