Kapteinsvalg DGW37

Vi nærmer oss den nest siste runden i fantasy-sesongen 2021/2022. Hvem er de beste kapteinene i innspurten? Så sent i sesongen må vi kanskje se litt bort fra kampprogram, og heller fokusere på form og ikke minst motivasjon. Hvem har den største motivasjonen for å gjøre det bra? Hvem har mest å spille for?

De “åpenbare”

En mann som virkelig stikker seg ut akkurat der er Richarlison. Hans Everton er bare så vidt over nedrykksstreken, og med to hjemmekamper på rad kan han skyte dem ut av nedrykksstriden. Han er også i ok målform, med 3 målpoeng på de siste 5.

En annen som er i enda bedre målform er Heung-Min Son. Han står med 4 mål og 2 assists på sine siste 3 opptredener, og jager selveste Mohamed Salah i kampen om toppscorer-tittelen. Legg merke til at sistnevnte ble skadet i FA cup-finalen, så her tar Klopp neppe noen sjanser med egypterne denne helga. Da er nok formsterke Kevin De Bruyne et tryggere valg.

Formspilleren

Blant spillerne som har to kamper finner vi nemlig formsterke Wilfried Zaha. En forrykende vårsesong har gjort at han er oppe i 13 mål. Motstanderne Villa og Everton har bare 11 og 8 clean sheets denne sesongen, men legg merke til at begge kampene spilles på bortebane.

Jokerne

Ukas store jokere har imidlertid to hjemmekamper mot overkommelig motstand, Crystal Palace og Burnley. Palace har bare 20 mål på bortebane i år, mens Burnley har fattige 15 (nest dårligst i ligaen). Enten du var heldig eier eller irritert kompis i DGW28 vet du godt hvem jeg snakker om – kan Matty Cash kopiere sin rekordsum på 29(!!) poeng i en gameweek? Undertegnede tror vel neppe det, men du får voldsom cred fra meg hvis du tør å satse på det.

Hvis du har mer tro på Villa offensivt enn du har defensivt kan du eventuelt sette din lit til Danny Ings. Den kliniske avslutteren har hatt langt fra sin beste sesong, men han er faktisk oppe i 13 målpoeng. Makker Ollie Watkins er også småskadet, så det lover kanskje bra for spilletida til Ings. (Men det er vanskelig å garantere at han ikke blir grisetakla av Conor Gallagher etter 3 minutter mot Palace)

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds