Kapteinsvalg for GW2 – Salah eller Bruno?

 

De fleste traff på kapteinsvalget i sesongstarten ved å gi bindet til Salah eller Fernandes. Er valget like enkelt i runde 2?

Muhammed Salah

For å gå rett på sak: Det virker åpenbart å gå for Salah som kaptein denne runden. Salah dro 17 poeng opp av hatten forrige runde, og det på bortebane i en runde hvor tilbakevendte fans gjorde sitt til at 7 av 10 kamper endte med hjemmeseier. Det betyr at Liverpool sesongåpner på Anfield i runde 2 mot Burnley, noe som nesten får en på tanker om å bruke Triple Captain (men ikke bruk den enda). Selv om Burnley har rykte på seg for å være defensivt solide, var det bare to lag som har holdt færre nuller  dette kalenderåret. Og mot et heltent Liverpool-lag som er ute etter å revansjere en skuffende fjorårssesong foran egne fans på Anfield, lukter det mål fra de røde fra Merseyside.

Bruno Fernandes

Bruno Fernandes har muligens et enda større potensial Salah denne runden i sin kamp borte mot Southampton. De siste sesongen har Southampton hatt noen voldsomme tap, spesielt 0-9 tapet mot Leicester på hjemmebane i 2019 og 9-0 mot Man Utd på Old Trafford denne våren. Det samme kan selvsagt skje igjen, men slike sifre hører med til sjeldenhetene, og er ikke noe vi egentlig kan ta høyde for. Dessuten scoret Fernandes bare ett av de ni målene i sistnevnte kamp, noe som tilsier at det sannsynligvis er mer potensiale for Fernandes-assists mot en høy forsvarslinje slik Southampton spiller. I så måte kan Mason Greenwood, som spilte en kjempekamp mot Leeds forrige helg, være et likså godt alternativ til kapteinsbindet, da han løper mer i bakrom enn sin portugisiske lagkamerat. I år virker det også som Fernandes deler mer av det kreative ansvaret med Pogba enn hva som har vært tilfellet tidligere. Fernandes kan som sagt få med seg mye poeng, men på samme måte som hjemmebanefordelen ser ut til å ha stor innvirkning i starten av denne sesongen med tilskuere tilbake på tribunene, blir det for meg et for stort minus at kampen spilles på bortebane for portugiseren. Derfor kommer ser Salah for meg ut som et bedre alternativ denne runden.

Diffemuligheter

Manchester City er ute etter å revansjere tapet mot Tottenham denne runden, og hva er vel en bedre mulighet for det enn hjemme mot Norwich? Jeg har selv Mahrez i mitt lag, og selv om han skuffet mot Tottenham, er jeg sikker på at vi får se en ganske annen utgave denne helgen. De Bruyne var Citys beste spiller forrige helg selv om han bare fikk noen minutter mot slutten, og forventes å starte mot Norwich. Dessverre er det et tilbakevendende problem at det det er mye rotasjon i City-elleveren, og kan står alltid i fare for å bli offer for Pep-ruletten om kan går denne veien.

Skal du være ekstra kul kan det nevnes at Ings spiller hjemme mot et defensivt svakt Newcastle, og kan også være et fint hipster-alternativ som kaptein.

 

Men for å understreke det enda en gang; det beste kapteinsalternativet i GW2 er etter min mening Muhammed Salah!

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds