Kapteinsvalg Gameweek 34

Vi er nå i den delen av sesongen der noen har gitt opp og bare spiller på måfå for å ikke fucke opp Overall ranken totalt, mens andre spiller for innhente eller forsvare ulike pengeplasseringer i mini-ligaer. Uansett vil kapteinsvalget ha betydning for hvor man ender.

Også denne runden er det de med to kamper som er de mest populære valgene ifølge avstemningen til FantasyFootballScout. Hvor 34% vil gå for Mason Mount, og 12% vil gå for kollegaen Kai Havertz, som spiller mot West Ham og Manchester United. 20% tør faktisk å gå for Salah, som har en enkeltkamp mot Everton. Mens 7% vil sette pengene på Ronaldo, og 3% for lagkamerat Bruno Fernandes.

I følge projeksjonsverktøyet til samme samme nettside, går mange av de samme valgene igjen, og at vi kan også se at forsvarsrekken til Chelsea kan være kurante valg denne runden. Dog skal det være sagt at de har sett mer uryddige ut bakover i det siste, og at Rüdiger er ute med skade.

Kapteinsvalg Gameweek 34

Det er også usikkert om Cristiano Ronaldo spiller til helgen grunnet åpenbare årsaker. Og etter en blank i denne dobbelen så tror jeg også få av oss tør å satse på Bruno mot Arsenal og Chelsea.

Da står vi igjen om man skal velge mellom en Chelsea-spiller med kamper mot West Ham og Manchester United, eller Salah med enkeltkamp mot Everton.

Salah scorer nok en gang høyt på xGI (expectedMålInvolvering) siste 6 runder, med 5.39, kun bak Toney(!).

I løpet av denne perioden står han også med 2 assist og 3 mål. Jeg vil si at et Merseyside-derby på en søndag ettermiddag definitivt ser lovende ut for flere målpoeng, etter å ha servert 19 poeng mot Manchester United i midtuken.

Like bak Salah på xGI-lista finner vi faktisk Kai Havertz, som også har levert 5 mål siste 6 Gameweeks.

Eneste problemet her er at han de to siste kampene har spilt henholdsvis 45 og 30 minutter, så her er det ikke gitt at han vil spille like mange minutter som Salah, selvom han har to kamper på papiret. Når det gjelder spilletid er lagkamerat Mount et noe sikrere kort. Mount har levert 3 mål og 3 assist siste seks Gameweeks, men xGI-messig ligger han helt nede på 22. plass.

Nå som Rüdiger er skadet, så er det vanskelig å satse på noen i forsvarsrekken til Chelsea. Reece James har også spilt midtstopper, og har kun startet en kamp etter skadeavbrekket. Det er også tvilsomt om venstreback Alonso spiller begge. Om man skal satse på Clean Sheets og spilletid, så er kanskje keeper Mendy veien å gå.

Kort oppsummert, så ble jeg ikke selv mye klokere etter å dykke ned i tallene. Jeg var sikker på å sette bindet på Mount, men ble litt mer i tvil da jeg så hvor lite involvert han hadde vært fremover på banen i det siste.

Dette gjør kanskje Salah til et like bra, om ikke bedre valg.

Om man vil gutse på en differensial hos Chelsea, så er kanskje Timo Werner veien å gå. De to siste kampene har han scoret 3 av de 4 ligamålene han har scoret i år, og har også startet de 5 siste ligakampene.

Og man vil gå i en helt annen renting, så må man ikke glemme at Manchester City spiller hjemme mot Watford.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds