Kapteinsvalg GW11

Etter flere uker på rad der Salah har vært det åpenbare kapteinsalternativet er det igjen duket for en uke der egypteren stjeler mesteparten av oppmerksomheten når det kommer til valg av kaptein. Finnes det andre alternativer, og er de i så fall bedre?

Vi ser på 5 av ukas mest valgte kapteinsemner:
(prosenttall basert på FFscouts captaincy poll, oppdatert fredag kl 11.00)

Mohamed Salah (48.3 %) 

Trenger knapt noen introduksjon. 10 mål og 7 assists på 10 kamper så langt gjør at han har overgått også sine egne gamle rekorder. Møter denne uka et høytflyvende West Ham-lag som kommer med 3 strake seire i ligaen. Kan David Moyes og gutta stagge Liverpool på London Stadium, eller dundrer Salah-toget videre?

Ivan Toney (7.9 %)

10 runder uti sesongen står fjorårets toppscorer i Championship med fattige 2 mål og 2 assists, men tallene sier at han har vært uheldig (evt udugelig). Toney står ved et veiskille – skal han bli den nye Jamie Vardy, eller den nye David Nugent?

En ting som er sikkert er i alle fall at det knapt finnes noen bedre anledning til å svare på det spørsmålet enn hjemme mot Norwich, som har sluppet inn 25 mål så langt. Brentford endte med ett tap og en uavgjort innbyrdes i fjor, men har vist denne sesongen at de skal være hakket over Norwich spillemessig. Ut over det er det svært lite som tyder på at dette er helgas beste kaptein.

Pierre-Emerick Aubameyang (4.07 %)

Arsenal er langt på vei friskmeldt etter en  fæl start på sesongen, og det skal stjernespiller Aubameyang ha sin del av æren for. Han har startet 4 hjemmekamper i ligaen i år, og scoret i samtlige. Motstander Watford på sin side har enda til gode å holde nullen borte, og de kommer nok neppe til å legge seg bakpå i denne kampen heller. Dette ligger an til å bli en åpen fotballkamp, og hvis Auba har dagen kan han være et flott diffevalg.

Cristiano Ronaldo (8.21 %)

Det er på ingen måte noen overraskelse at Cristiano Ronaldo skal blande seg inn i kapteinsdiskusjonen også denne uka. Med én overtidsscoring i hver omgang i midtuka sørger han for at Ole etter sigende fortsatt sitter trygt i managerstolen.

Problemet er selvfølgelig at det er et av de beste forsvarene i ligaen som kommer på besøk – naboen Manchester City. City har holdt nullen i 6 av 10 kamper sålangt, men det er likevel et eller annet som skurrer litt i City-leiren. Tap hjemme mot Crystal Palace er ikke en tittelutfordrer verdig.

Forvent en stillingskrig med få mål, men Ronaldo kan alltids være tungen på vektskåla. Han elsker å stå frem i toppkampene.

Fun fact: Det er over 2 år siden sist City slo United i en ligakamp, det skjedde på Old Trafford 24. april 2019

Ukas diffekaptein: Ben Chilwell  (2.81 %) / Reece James(3.27 %)

En ny clean sheet er ifølge bookmakerne langt mer sannsynlig enn det motsatte for et knallsterkt Chelsea-forsvar som har sluppet inn 3 mål på 10 kamper. Hvis vi i tillegg kan få ett eller flere offensive bidrag fra Chilwell eller James denne runden også, så ser denne duoen ut som to som har minst like høyt poengtak som Salah.

James har 13 og 21 poeng på de to siste, men vi skal selvfølgelig være klar over at veien er kort fra eufori til elendighet hvis man velger en forsvarsspiller som kaptein.

Undertegnedes valg: Mohamed Salah. Etter å ha diffet litt for mye i starten av sesongen fortsetter jeg å følge strømmen. Det frister å velge Chilwell, men siden jeg allerede har både han og Rudiger i laget føler jeg at jeg er godt dekket selv uten å skulle velge en av dem som kaptein.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds