Kapteinsvalg GW14

Etter noen runder uten noen kapteinsdiskusjon er det kanskje på tide å se på andre alternativer vi kan plassere kapteinsbindet på (eller er det egentlig det?).

Vi snakker om 5 av ukas mest valgte kapteinsemner:

(prosenttall basert på FFscouts captaincy poll, oppdatert mandag klokka 17.30)

Mohamed Salah (51.3% %) 

Det er faktisk ganske unikt i fpl-sammenheng at det har vært SÅ lite diskusjon rundt kapteinsvalget som i år. Det skyldes selvfølgelig at det finnes én spiller som har nesten dobbelt så mange målpoeng som noen annen – nemlig Mo Salah. Det er umulig å komme utenom denne mannen denne gangen også, selv om han møter rivalen Everton på bortebane. Styrkeforholdet Everton-Liverpool har sjeldent vært større, og Liverpool og Salah er i kjempeform.

Det er selvfølgelig verdt å nevne at Salah har “bare” ett mål og tre assists på de siste 4, men kampen før det slo han jo til med 24 poeng på én runde. Det er umulig å vite når neste tosifrede poengsum kommer, men han henter dem i alle fall hyppigere enn noen annen.

Harry Kane (12,9%)

Det er egentlig helt absurd å i det hele tatt vurdere en mann som har målpoeng i én kamp sålangt i år, vs en som har blanket i bare én kamp (Salah). Likevel er det tydeligvis mange som mener at Kane er ukas beste kaptein.

Hjemmekamp mot et Brentford-lag som har sluppet inn 7 mål på de siste tre bortekampene er fristende, men her er det viktigere enn noen gang å ta hensyn til form vs. fixtures. Historien har vist gang etter gang at formen veier tyngst, men en kombinasjon av de to ville selvsagt vært det optimale.

Jamie Vardy (5,6 %)

Etter at det hadde vært relativ stille fra Vardy i 4 runder smalt det plutselig skikkelig forrige runde. 2 mål mot Watford er kanskje ingen bragd, men i samme runde viste Southampton at de fortsatt har det i seg å tape med mange mål. (Det skal nevnes at det er en utakknemlig jobb å komme til Anfield om dagen.)

Jamie Vardy har uansett for vane å herje med Southampton, og virker for undertegnede som et mye bedre valg enn f eks Harry Kane i nåværende målform.

Rundens differ:

Reece James (1,9 %)

Chelsea-backene James og Chilwell har hatt en helt enorm sesong sålangt. For sistnevnte ser eventyret ut til å ha fått en brå slutt med en stygg skade, men James fortsetter å levere ekstremt sterke offensive tall. Kombinert med Chelsea sitt vanligvis bunnsolide forsvar (utenom når Jorginho prøver seg som libero) utgjør dette en dødelig kombo som har sørget for tosifrede poeng hele 4(!) ganger i år.

Enten-eller-laget Watford har gått målløse av banen 7 ganger i år, men har likevel scoret 18 mål. Det blir ikke nødvendigvis noen walk in the park å komme til Vicarage Road hvis Watford-angrepet er påskrudd.

Callum Wilson (4,5 %)

Den peneste kampen på papiret denne uka har kanskje Newcastle, som spiller hjemme mot bunnlaget Norwich. Det er bare ett veldig viktig problem: Newcastle er det eneste laget som har vært dårligere enn nettopp Norwich så langt, og formkurvene peker i motsatt retning.

Jeg skjønner hvorfor folk anser spydspissen som et kapteinsalternativ når man ser på kampprogrammet, men på de siste 4 kampene har det blitt null og niks uttelling. Det er en solid diff å i det hele tatt HA Wilson på laget, så mitt råd blir å la det være med det.

Undertegnedes valg: Mohamed Salah. Det blir for mye risiko forbundet med å cappe James da jeg allerede har doblet i Chelsea-forsvaret, og Salah kan score både 2 og 3 mål mot hvem som helst. Kunne vurdert Vardy hvis jeg hadde hatt ham på laget, men utenom det ser jeg ingen tydelige valg som er tryggere enn Salah.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds