Kapteinsvalg i GW 8

Så var vi her igjen. Det har vært en altfor lang landslagspause, men jeg har vondt for å tro at kapteinsavgjørelsen før runde 8 har gnagd på deg i to uker. Det er nemlig fryktelig vanskelig å komme utenom Mohamed Salah, også denne runden.

Han fortsetter å levere fantasy-poeng på en skyhøyt nivå, så denne uka blir det nærmest én anbefaling og 4 differ.

(Prosenttallene bak spillerne er basert på ffscout sin captaincy poll per 15. okt 12.24)

Mohamed Salah (66.9%)

6 mål, 4 assists, 4 clean sheets og 11 bonuspoeng taler sitt eget språk. Hvis du har Mohamed Salah på laget (noe du skal ha), er det nesten umulig å drite seg ut ved å bare la kapteinsbindet stå på denne mannen.

Kevin De Bruyne (3.0%)

Tilbake med et smell da han fikk sin første 90-minutter på lang tid mot Liverpool sist. Hadde 5 skuddforsøk da, og 4 før det i kampen mot Chelsea.

Burnley er langt greiere motstand, og det vil være å underdrive å si at Burnley skal kjempe hardt for å holde De Bruyne og City fra matfatet.

Jamie Vardy (1.1%)

Har gått litt under radaren hos de fleste, men er delt toppscorer med Salah, og sammen med han den største formspilleren i ligaen for øyeblikket.

Motstanden er riktignok formidabel da Manchester United gjester King Power Stadium, men United har holdt nullen bare én gang hittil i år, så Vardy kan gjerne få med seg målpoeng uavhengig av om det ender med 3 poeng for vertene eller ei.

Joao Cancelo (1.4%)

Man City hadde holdt nullen i 5 ligakamper på rad før den sprakk mot Liverpool sist. Burnley skal nok prøve å ri på 0-0 så lenge som overhodet mulig i denne kampen, og det kan åpne for at City-backene kan fokusere på sine offensive bidrag.

Cancelo har 30 poeng på de siste 4, så hvis du er en av gærningene som foretrekker å cappe forsvarsspillere på fantasy er nok dette din mann denne runden.

Sadio Mané (3.0%) – Alle som har fulgt Liverpool og Sadio Mané tett i år er nok enige i at Sadio Mané burde ha scoret flere mål.

Statistikken sier det samme, da 5 xG er fasit etter 7 runder. Nå begynner det imidlertid å løsne litt.

3 mål på de siste 4 i ligaen, og en flott landslagspause der han bidro med 1 mål og 4 assists over to kamper mot Namibia.

Hvis du er blant de heldige som har både Salah og Mané på laget kan det godt hende du har et luksusproblem med å velge kaptein, skjønt førstnevnte har dobbelt så mange målpoeng.

Blant de som akkurat ikke kom med på lista finner vi store fantasy-navn som Cristiano Ronaldo, Heung-Min Son og Romelu Lukaku.

United og Chelsea spiller tøffe bortekamper, mens Spurs har sett ut som en skygge av seg selv. Son har dog dratt lasset og er alene mye av grunnen til at laget ligger såpass høyt på tabellen som de gjør.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds