Kapteinvalg – Gameweek 22

Her er våre fire heteste kandidater til kapteinsvalget før den kommende runden.

Bruno Fernandes

Pris – 11,4m
Eid av – 56,1%

Spiller mot: Southampton (H)

Vi har skrevet om Pogba-effekten tidligere, og anbefalte å bytte ut Bruno Fernandes allerede 15. januar.

Bruno Fernandes har klart flest poeng i kampene Pogba har blitt benket (7 kamper)

81 poeng på syv kamper er fasit uten Pogba fra start.  Det tilsvarer et snitt på 11.65 poeng per kamp. Til sammenligning har han sanket 64 poeng i de øvrige kampene, noe som tilsvarer  4.9 poeng per kamp.

Manchester United har et greit program fremover, og Bruno Fernandes kommer til å få sjanser fra 11-meteren fremover. Vi tror dog at dette ikke er det beste kapteinvalget før runde 22.

Mohamed Salah

Pris– 12,6m
Eied av – 41,5%

Spiller mot: Brighton (H)

Etter en lengre måltørke i Premier League løsnet det endelig for Salah. Når det først løsnet for Salah, ble det en skikkelig ketchup-effekt som resulterte i 2 mål og 15 fantasypoeng.

Uten Firmino og Mané fra start var det duket for Salah-show. I tillegg møtte Liverpool det som skulle vise seg å være et svært tafatt West Ham-lag forrige runde.

Denne runden er det Brighton som står for tur. Brighton ligger bare på 17.plass i Premier League, men har vært et av de bedre lagene i ligaen denne sesongen. Det gjenspeiles også i Expected points tabellen, der Brighton ligger på 6.plass (!).

Brighton har bare sluppet fire mål de siste fem kampene og har holdt nullen de tre siste kampene.

 

Liverpool er ikke frisktmeldt etter nedturen den siste måneden og får tøff kamp mot Brighton.

Salah er alltid et sikkert valg og har vært en poenggarantist i en årrekke. Er du i forsvarsmodus og vil unngå risiko er dette det beste valget.

Mahrez og Sterling

NB: Det er alltid litt risky å gå for City-spillere

Sterling
Pris –
 11,6m
Eid av – 11,9%

Mahrez
Pris – 8,1m
Eid av – 3,7%

Spiller mot: Burnley (B)

Både Mahrez og Sterling ble hvilt i forrige kamp, og bør dermed være klar for å starte mot Burnley.

RIyad Mahrez elsker å spille mot Burnley. City-vingen har i løpet av 11 kamper mot klubben, scoret hele 8 mål og 3 målgivende pasninger.

I det motsatte oppgjøret endte kampen 5-0 til Manchester City. Riyad Mahrez med hat-trick mens Raheem Sterling satt på benken hele kampen.

De siste seks rundene har Burnley sluppet til et forventet baklengsmål hvert 66. minutt, noe som er åttende verst i ligaen.

Likevel: De syv siste gangene Man City har møtt Burnley har de lyseblå fra Manchester bare sluppet inn ett mål. Fire av de siste syv kampene har endt 5-0.

Det er med andre ord håp for at både Mahrez og Sterling kan levere solide poengsummer på fantasy den kommende runden, gitt at begge spiller fra start.

Konklusjon

Gå for Sterling eller Mahrez om du vil “diffe” denne runden.

Går for Salah om du vil spille “safe”.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds