Kapteinvalg GW14

Når Aubameyang og Firmino er på ukens drømmelag vet du at det er en rar runde. Likevel er det i skrivende stund fasit, med to torsdagskamper igjen å spille. Som prikken over i-en er faktisk FPL-manageren med flest poeng denne runden (83) en manager som ikke har gjort bytter siden fantasysesongen startet.

Everton-forsvarer Mason Holgate er spilleren med flest poeng så langt (14), og det blir spennende å se hvorvidt Bruno Fernandes krangler seg inn etter torsdagens kveldskamper.

Son og Salah havnet på scoringslisten i det største oppgjøret for runde tretten mens Kane og Kevin De Bruyne så verken mål eller målgivende.

Etter det ble kunngjort at et stort antall klubber vil spille to kamper i årets nittende serierunde er det duket for logistikkproblemer for svært mange FPL-managere i nær fremtid. Det ble nemlig i samme beskjed kommunisert at de aktuelle klubbene ikke spiller i årets attende serierunde.

Alt dette til tross er det flere greie kapteinalternativer til runden vi nå har foran oss, nemlig runde fjorten.

Kevin De Bruyne

Det ble en antiklimatisk tirsdag, i alle fall om du har KDB på fantasylaget ditt. Før runden var nok en brorpart av alle managere klare for tosifret poengavkastning på Kevin, dersom han fikk spille fra start. De som ga ham kapteinbåndet måtte likevel ta til takke med skuffende fire poeng, etter at skummelt dårlige tendenser fra City-stallen nok en gang skulle vise seg.

Kevin spilte 90 minutter, og var en viktig spiller selv om han ikke noterte seg for målpoeng. De underliggende tallene går fortsatt amok, og det er soleklart han som produserer flest sjanser blant alle lagkameratene. Han var såpass involvert i kampen mot West Brom at han karret til seg to bonuspoeng til tross for fraværet av målpoeng.

Southampton-kampen de nå står overfor til helgen skal være for viktigere kamp å regne enn kampen mot West Brom, og med mindre noe dritt har skjedd utenfor banen er det tvilsomt at den belgiske pasningsmaestroen hviles.

Nå er ikke det å spille uavgjort på Emirates den største bortebragden du kan få til i år, men det er likevel den kampen Danny Ings og resten av Southampton-apparatet kommer fra. Med Ings tilbake er Southampton tilbake til sin vanlige jokerform, og selv om Kevin De Bruyne burde klare å notere seg for målpoeng er det ikke en kamp du uten videre burde sette en HUB-rekke på.

2.55 er oddsen på Kevin De Bruyne-scoring  mot Southampton.

Mohamed Salah

Det skulle selvfølgelig bli Liverpool som lagde hakk i plata Tottenham har danset til de siste månedene. Tottenhams sterke prestasjon, som ifølge Mourinho var sterk nok til å belønnes med minst ett seriepoeng, var likevel ikke bra nok for å gå noe annet enn tomhendte vekk fra Anfield på onsdag.

Atter en gang var Salah på scoringslisten. Som spekulert i tidligere er det ikke nødvendigvis noe poeng i å flytte kapteinbåndet fra Salah om du har ham på fantasylaget ditt. Denne runden kan være en runde Salah skiller seg litt ekstra ut i mengden, i og med at ingen klubber har noen kamper med slående kvalitetsforskjell på lagene å spille i den kommende runden.

Selv om Spurs’ Son har flest poeng denne sesongen er Salah hakk i hæl. Borteformen er midt på treet, og er ikke noe særlig dårligere enn hjemmeformen hans. Burde nevnes at de to største poengfortjenestene har blitt skapt på Anfield denne sesongen.

Til Salah å være er ikke de underliggende tallene helt crazy bra, men likevel gode nok for å vurderes i kapteinsammenheng. Står for øyeblikket med 0,66 i xG90, og 0,23 i xA90.

Unibet er ikke uenig i tallene, og med 1.92 i odds hos Unibet må du satse mer enn lommerusk for å spille deg rik på Salah-scoring.

Dominic Calvert-Lewin

Everton går inn i runde 14 med berettiget selvtillit. En deilig kamp som endte med enorm supporterjubel og hjemmeseier mot Chelsea i helgen i tillegg til en sterk borteseier mot Leicester i midtuka gjør nok at en viss Arsenal-manager frykter det verste før de reiser for å besøke Everton på Goodison denne lørdagen.

Calvert-Lewin leverer fortsatt varene til tross for skadefraværet klubben opplever i playmaker James Rodriguez. Arsenal har vært alt for dårlige så langt denne sesongen, og det kom som et sjokk på mange at de i det hele tatt klarte å score i onsdagens kamp mot Southampton.

Arsenal stiller til helgen uten en av sesongens få lyspunkter, nemlig midtstopper Gabriel Magalhães. Granit Xhaka er fortsatt suspendert. Partey og Bellerin er ute med skade. Martinelli har smått begynt å spille fotball igjen, men det er ikke godt å si hvordan det vil gå når sesongens største positive overraskelse nå skal ta imot sesongens største skuffelse.

Everton er klar oddsfavoritt på et rent HUB-spill, og 2.23 er oddsen for DCL-scoring mot Arsenal

Konklusjon

Med Leeds endelig tilbake i Premier League er det til helgen duket for et skikkelig derby, når Leeds kommer på besøk til Manchester United på Old Trafford.

Derbyet anses av begge klubber å være blant topp tre rivalerioppgjør, og magefølelsen sier styr unna. Misforstå rett, det blir nok absolutt en kamp verdt å se, men i og med at Bruno Fernandes er best på bortebane er han ikke helt verdt kapteinbåndet hvis du har spillere som Salah på laget.

Og nettopp Salah er den som stikker av som best kapteinvalg denne uka, med et litt vågalt andrevalg i Calvert-Lewin. Det dreier seg tross alt mest av alt om å få noe som helst avkastning, og med Salah sine vedvarende scoringsform er dette en runde det føles trygt og godt å la ham bevise sin verd når Liverpool besøker Crystal Palace denne helgen.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds