Kapteinvalg GW21

Med kort tid mellom rundene, og derav kort tid mellom deadlines, er det viktig å holde tunga rett i munnen. Ny på skadelista denne uka er Harry Kane, som måtte gå av etter 45 minutter mot Liverpool. Med ingen tid å miste hopper vi rett til alternativene.

Ilkay Gündogan
Den enes død er den andres brød, og med pasningsmaestro Kevin De Bruyne ute med skade har Gündogan fått leke seg i hans posisjon. Med god avkastning. Det var like før Ilkay snek seg inn i forrige ukes diskusjon, og nå må han med.

Det gir liksom ikke helt mening med historien hans i Manchester City at Gündogan har blitt såpass effektiv foran mål, men i en ellers rar fantasysesong skulle det bare mangle.

Møter Sheffield United hjemme, et lag som kommer fra en sterk borteseier mot Manchester United. Var riktignok kraftig preg av lusen Manchester United-prestasjon som sørget for triumfen, så at de skal klare Manchester-dobbel virker usannsynlig.

Det var fryktet at skadefraværet til KDB ville påvirke City-spillet mer enn det så ut til å gjøre i runde 20. Sånn sett er flere spillere fra den blåkledde Manchester-klubben interessante. Som nevnt i forrige uke var Cancelo endelig på ball, og sikret seg mer poeng enn noen andre sist runde.

Sterling fortsetter sin fine form og fikk mål og målgivende.

I skrivende stund er Manchester City på toppen av tabellen med én kamp til gode. Dette er ikke tiden for å ta noen sjanser for Pep Guardiola, og selv om de møter bunnlag med stor B, burde laget stille klare for kamp, for det kommer Sheffield til å gjøre.

Gündogan får 8.50 i odds for å score to mål, noe som kan være en morsom variant nå som han har momentum.

Aubameyang/Saka
En reise hjem på grunn av personlige årsaker gjorde at Arsenals karismatiske angrepsspiller sto over runde 20. Som vi skrev om tidligere denne uka dreide deg seg om sykdom i familien, og heldigvis gikk situasjonen fra dramatisk til godt på bedringens vei kjapt. Derfor forventes Auba å stille med et friskt sinn og uthvilte bein når de tar imot Ole Gunnar og resten av Manchester United for storkamp på lørdag.

Rakk å score to mål mot Newcastle i runde 19, som for ordens skyld var en enkeltrunde for Arsenal. Dessverre falt Auba fullstendig ut av bildet etter å levere grusomme tall etter han signerte ny kontrakt med Arsenal tidligere i høst. Nå har klubben tatt seg sammen, og det er et svært truende Arteta-styrt lag som stiller til kamp denne helgen.

Trå varsomt rundt disse storsigneringene av spillere som ikke har alt for gode tall å vise til, men med KDB ute, Salah som ikke scorer og Kane skadet blir det utfordrende å investere de store pengene. Formen hans, kombinert med den skummelt dårlige prestasjonen fra Manchester United i forrige runde, kan være verdt en signering og kapteinbånd.

Nysignering Martin Ødegaard burde være klar for kamp, og mens Emile Smith Rowe har gul trekant på fantasy er det ikke usannsynlig at Ødegaard får spille fra start på lørdag. I så fall kan det bli en utrolig interessant kamp med mange som har mye å bevise.

En som har bevist sitt allerede er imidlertid Bukayo Saka. Strålende tall for det unge talentet gjør at han er for fast inventar å regne i Arteta sitt Arsenal. Må jo fortsatt kalles en diff å gi kapteinbåndet til Saka, men så er det jo hovedsakelig differentials som ender opp på ukens lag, i disse dager.

3,10 er oddsfasit for Aubameyang-scoring mot Manchester United denne helgen.

James Rodriguez
Et aldri så lite kremmerhus av et mål gjorde at James Rodriguez ble del av scoringslista fra kampen mot Leicester i runde 20. Skadeproblemene i Everton har vært mange, over en lengre periode, men nå er apparatet så og si tilbake til sine fulle fem.

Og der er det skummelt ikke å involvere seg. Colombianeren tok tilskuerne med storm da han på starten av sesongen viste at vi alle lever i James Rodriguez’ verden. Enorm playmaker med et genialt sinn, som står overfor en av sine enkleste hjemmekamper denne sesongen.

Møter Newcastle hjemme på Goodison, og la oss ikke glemme hvilken form Everton har gravd frem tidligere denne sesongen. Det er en knallbra stall med enormt potensiale, og etter samtlige fantasyaktuelle spillere fra klubben falt i skyggen på grunn av skadeproblemer er det vanskelig å se hvordan dette ikke går raskt tilbake til gamle takter.

Unibet gir hele 3,55 i odds for James Rodriguez-scoring denne helgen.

Konklusjon
Det er vanskelig å manøvrere for tiden, og det føles som de tryggeste alternativene skuffer mest. Nå er tiden for å prøve seg på noen skikkelige differentials og anvende kunnskapen vi sitter på. Med Kane, Vardy og KDB ute, samt Salah og Bruno som sliter med å score mål, så spørs det om det noen gang kommer en bedre tid for å følge magefølelsen på noen uortodokse signeringer og kapteinvalg.

Forrige uke ble Cancelo kaptein avslutningsvis her, bare for å følge opp med tydelig beskjed om å ta samme risiko på eget ansvar. Det er tett mellom kampene nå, og er det ett lag som har flere gode backer å rullere med så er det Manchester City. Det er skummelt å skulle gi ham kapteinbåndet igjen, men etter både å ha levert kremscoring og målgivende i runde 20 så har han pokkern meg fortjent det.

Antonio vil være med i diskusjonen når de ikke skal møte Liverpool, som de gjør i runde 21, men det blir for drøyt å sette kapteinbåndet på ham denne runden etter å ha sett hvor sterke Liverpool så ut mot Spurs i runde 20. Likevel skal det sies at Antonio er en mann for de store anledninger, og er du helt sjuk i hodet er dette kapteinvalget du kan vurdere denne runden.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds