Kapteinvalg runde 27

Mange managere fokuserer knallhardt på runde 29, og prøver å planlegge hvordan man skal klare å sette opp et forsvarlig lag til runden mange klubber ikke skal spille kamp i. Torsdagskampene er i skrivende stund ikke spilt, men det er likevel noen kandidater som skiller seg ut i kapteinbånddiskursen for runden som står for tur: runde 27.

Kevin De Bruyne
Midtbanemaestro Kevin De Bruyne er nå offisielt den spilleren som får minst målpoeng sammenliknet med «expected goals»-indeksen hans, og han sløser med andre ord bort store sjanser.

Noterte seg for 180 minutter i runde 26, men måtte nøye seg med én målgivende pasning. Det er sånn sett ikke en brøler av en runde han kommer fra, og han har generelt sett underprestert de kampene han har spilt denne sesongen.

Manchester City har helt klart best odds i kampen mot byrival Manchester United i helgen, og belgieren er etter forrige runde altså helt skadefri. XG-poenget tidligere bekrefter jo at han skaper og kommer til sjanser. Det henger ikke sammen med historien hans at han skal fortsette i dette sporet, og nok en dobbelrunde kan være anledningen han bytter spor i.

KDB føles som et alternativ man burde kunne forvente spilletid fra, men etter å ha sett hvordan sesongen har gått så langt er det muligens bare trangsynt melankoli fra hans tidligere knallsesonger som gir ham plass her.

Riyad Mahrez
Mahrez var blant de få fantasyaktuelle spillerne som fikk spille 180 minutter i den nå tilbakelagte dobbelrunden, og han er med i vurderingen av den enkle grunn at han noterte seg for mest fantasypoeng blant samtlige lagkamerater.

Det er skummelt å tenke på at Pep Guardiola mest sannsynlig ikke tenker på samme måte, og han vet veldig godt at det kunne vært hvem som helst som noterte seg for de samme målpoengene.

Likevel er Mahrez i form, og 90 av 180 minutter kan fort være grunn nok for å gi ham kapteinbåndet.

Gabriel Jesus kan også vurderes. Fikk snaue 120 minutter i dobbelrunde 26, og ser nok på liknende tall den kommende runden. Klarte å notere seg for to mål i kampen mot Wolverhampton.

Agüero prøver seg frem, og det kan godt hende Guardiola har spart ham til nettopp derbyet de spiller på søndag, ettersom han har vært friskmeldt en liten stund. Også pleier jo Jesus som regel å skuffe når man først signerer ham på fantasy, uansett.

Harry Kane
Er du livredd Pep Roulette, eller av andre årsaker ikke ønsker å involvere deg i Etihad-programmet, er Spurs en fin vei å se. Tottenham blir ikke like åpenbare kandidater, i og med at de spiller enkeltrunde.

Med Bale på vei tilbake i form er det vind i Tottenham-seilene.

Det er merkverdig at Kane ikke hadde flere enn ett målpoeng mot Burnley, hvor det endte med Bale-triumf og firemålsseier.

Tør ikke helt å peke ut Bale i fantasysammenheng ennå, men han er verdt å holde et øye med. Det er allerede meldt fra Mourinho at Bale vil være å finne på banen i deres andre kamp i runde 26, som spilles torsdag kveld borte mot byrival Fulham.

Kane og Son blir de to man kan prøve seg på med fornuften på sin side, men så er det jo ikke akkurat en fornuftig fantasysesong vi ser i år, uansett.

Kane forventes i kveld å pynte på poengsummen han allerede har opparbeidet denne runden, som altså viser åtte poeng. Neste på programmet, og kampen du eventuelt gir noen av dem kapteinbåndet i, er mot Crystal Palace.

Kane har gjort mål de siste to kampene Spurs har spilt mot Crystal Palace, og Son sto for assisten i kampen de spilte på Selhurst Park tidligere i sesongen.

Differentials
Det er jo smått tragisk, men det føles ikke sikkert nok for noe kapteinbånd å gi lit til Liverpool, som møter Fulham hjemme på Anfield. Litt avhengig av hvordan det går mot Chelsea på torsdag er det uansett ikke noen utpregede kandidater fra Klopps mannskap i skrivende stund.

West Hams Michail Antonio er fortsatt skadefri, og burde kunne finne på noe kreativt når West Ham endelig spiller en fantasyvennlig kamp mot formsvingende Leeds.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds