Kåring: Topp tre overganger i Premier League denne sommeren

Vi kårer de beste overgangene i Premier League sommeren 2022. 

I løpet av sommerens overgangsvindu har flere av Premier League-klubbene punget ut enorme summer for å hente sine foretrukne forsterkninger.

Premier League dominerer de andre ligaene når det kommer til pengebruk, men det er ikke alltid de dyreste overgangene som resulterer i størst suksess.

Premier League Norge har kåret og rangert de tre beste overgangene i den engelske toppdivisjonen denne sommeren.

Topp tre signeringer i Premier League sommeren 2022

Overgangssummene er hentet fra nettstedet The Athletic.

3. Lucas Paqueta

Fra: Lyon

Til: West Ham

Overgangssum: Ca: 600 millioner kroner

Chelsea star urged Todd Boehly to complete late £50m Lucas Paqueta transfer amid West Ham move - football.london

The Hammers har sikret seg en spiller av Champions League-kvalitet i brasilianske Lucas Paqueta. 25-åringen er kjent for sine enorme dribleferdigheter og har de siste årene sikret seg en plass i Brasils landslagstropp etter imponerende prestasjoner i franske Lyon.

Den lekne midtbanespilleren fullførte hele 69 prosent av driblingsforsøkene sine sist sesong i Ligue 1. Brasilianeren, som noterte seg for ni mål og seks målgivende pasninger i ligaen sist sesong, vil bringe eleganse og kreativitet til West Hams angrep. Paqueta kan bli en nøkkelspiller for David Moyes i London-klubbens jakt på en plass i europeisk fotball.

 

2. Gabriel Jesus 

Fra: Manchester City

Til: Arsenal

Overgangssum: Ca. 500 millioner kroner

Arsenal: 11 stats that show the incredible impact Gabriel Jesus has had

Hvis utrykket “som hånd i hanske” skulle beskrive en overgang, ville det vært Gabriel Jesus sin overgang til Arsenal og Mikel Arteta. The Gunners har gjenoppbygget laget i løpet av de siste sesongene, men manglet før sommeren en “nr. 9”.

Jesus har sklidd rett inn i laget og blitt Arsenals fremste måltrussel. Med kreative spillere som Martin ØdegaardBukayo Saka og Gabriel Martinelli rundt seg, har brasilianeren et godt utgangspunkt for å bli en suksess i Nord-London. 25-åringen er ikke kun kjent for sin evne til å score mål, men også for hans evne til å skape sjanser og rom for lagkameratene.

Jesus er den siste brikken i Artetas puslespill. Spissen har hatt en glimrende start på sesongen med seks målpoeng på seks kamper. Den tidligere Manchester City-spissen vil forsøke å ta Arsenal tilbake til Champions League for første gang siden 2017.

 

1. Erling Haaland

Fra: Borussia Dortmund

Til: Manchester City

Overgangssum: Ca. 600 millioner kroner

Haaland's £51m move to Manchester City this summer is the subject of a fly-on-the-wall documentary | Daily Mail Online

Ti mål på sine første seks Premier League-kamper? Slike tall er verdt milliarder i moderne fotball, men Manchester City klarte å sikre seg Erling Haaland for betydelig mindre penger.

Takket være utkjøpsklausulen i Haalands kontrakt med Borussia Dortmund, sikret City seg nordmannen for en “billigpris”.

22-åringens avslutningsferdigheter og målpoeng får fotballverdenen til å klø seg i hodet. Når du sammenspleiser en av verdens mest målfarlige spisser med et fotballsystem som produserer sjanser for moro skyld, ligger alt til rette for en målfest på Etihad Stadium.

Nordmannen blir foret med sjanser og han leverer som ingen andre kan. Uansett hvor mye de lyseblå betalte for den Leeds-fødte mannen, så har det vært et aldri så lite ran i overgangsverdenen.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds