Keita og Milner ute en stund, men Fabinho og Thiago er tilbake

Etter brakseieren på Old Trafford kom Liverpool-laget litt ned på jorda igjen mot Brighton & Hove Albion. 

Mens alt gikk på skinner i 5-0-seieren over Manchester United, så virket det som mye mer gikk på tverke i hjemmekampen mot sørkystlaget. Liverpool tok ledelsen 2-0 ved Henderson og Mane og fikk et tredje mål av senegaleseren annullert av VAR. Brighton kom tilbake ved Mwepu fire minutter før pause og Trossard 20 minutter etter hvilen.

Milner og Keita ute

Nils Arne Eggens mantra er at ingenting så fort blir historie som en fotballkamp og framover kommer flere viktige oppgjør. Først venter Atletico Madrid på hjemmebane i Champions League onsdag, før de skal opp mot formlaget West Ham United i London søndag ettermiddag.

Etter den venter en ny, lang landslagspause, før nye oppgjør om ligapoeng i England og Europa.

To av spillerne som nå er ute, er midtbanespillerne James Milner og Naby Keita.

Strekk og hamstring

Poteten Milner (35) måtte gå av banen med en strekk allerede før halvtimen var gått mot Manchester United på Old Trafford. Han er ute til etter landslagspausen.

Skadeforfulgte Keita er igjen satt på sidelinjen, denne gang med en hamstringsskade som gjorde at han måtte forlate banen allerede etter 18 minutter i hjemmekampen sist lørdag. Ifølge manager Jürgen Klopp er han ute på ubestemt tid.

Den skaden kom svært ubeleilig for guineaneren, som virkelig har vært god i de siste kampene for Liverpool. Han har siden debuten i august 2018 slitt med å få fart på sin Liverpool-karriere og var på gang nå, før en ny skade dessverre kom.

Fabinho og Thiago

Høstsesongen har vært god for Liverpool og Klopp, men i perioder har midtbanen vært en liten hodepine all den tid sentrale spillere som Fabinho og Thiago Alcantara også har slitt med skader. Nå er begge tilbake i onsdagens kamptropp.

Fabinho pådro seg en kneskade i bortemøtet med Atletico Madrid, mens Thiago har vært ute i fem uker med en muskelskade på baksiden av den ene leggen. Begge har vært savnet på en midtbane som til tider har vært ubalansert.

Selv med en midtbane, der man måtte gjøre store utskiftinger, gikk alt på skinner mot Manchester United; Her spilte Milner (Jones fra 26. minutt), Henderson og Keita (Oxlade-Chamberlain fra 64. minutt).

Mot Brighton & Hove Albion var det etter hvert mer utfordrende, med Keita (Oxlade-Chamberlain fra 20. minutt), Henderson og Jones. Etter en god start, ga man fra seg initiativet og tapte to meget viktige poeng mot Chelsea i toppen. Poeng det også hadde vært gode å ha mot Manchester City, siden de tapte mot Crystal Palace.

Laget

Slik blir nok elleveren til Liverpool mot Atletico Madrid, der det må tas høyde for noen usikkerhetsmomenter;

Alisson Becker er bombesikker i målet.

Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson er like bombesikre på henholdsvis høyre- og venstresiden i forsvaret. Joël Matip har vært ujevn som makker til midtstopper-bautaen Virgil van Dijk

Framme spiller Roberto Firmino, Mohamed Salah og Sadio Mane, med Diogo Jota som en mulig joker. Takumi Minamino (som presterte å få gult kort fra benkplass i siste ligaoppgjør) kan også benyttes, dersom Klopp vurderer kampprogrammet for for hardt på den faste angrepstrioen.

Det er på midtbanen laguttaket mot Atletico Madrid er noe usikkert. Jordan Henderson er inne og en skadefri Fabinho er også sikkert, hvis Klopp vurderer det slik at han må bruke brasilianeren som defensivt anker. Med Milner og Keita ute, så er det mulig at Klopp igjen kaller på talentfulle Curtis Jones, som har gjort sine saker bra når han har fått muligheten i helrødt. Andre muligheter er Alex Oxlade-Chamberlain.

Og så kan det hende at Klopp vurderer søndagens ligaoppgjør mot West Ham United for så viktig at det kommer noen overraskelser i onsdagens laguttak.

Tabellsituasjonen

I Premier League leder nå Chelsea med 25 poeng (23 plussmål), Liverpool har 22 poeng (21 plussmål), Manchester City 20 poeng (14 plussmål), West Ham United 20 poeng (9 plussmål).

I gruppespillet i Champions League har Liverpool full pott (ni poeng og seks plussmål) på tre kamper, foran nettopp Atletico Madrid som har fire poeng. De kan sikre seg avansement med seier under flomlyset på Anfield onsdag kveld.

Atletico-bekymringer

Klopp er ikke den eneste som sliter med spillere som ikke er tilgjengelig foran onsdagens kamp. Også Atletico Madrid-sjef Diego Simeone har flere bekymringer før Anfield-oppgjøret. Antoine Griezmann ble utvist i hjemmekampen og må stå over her. Stå over må også Geoffrey Kodogbia, Thomas Lemar og Marcos Llorente gjøre. I tilleggg til Stefan Savic, som også er suspendert.

En ting er sikkert, det blir ingen håndhilsing mellom de to lags managere. Simeone har som policy at han ikke vil være “falsk” å håndhilse med motstanderlagets manager og Klopp respekterer avgjørelsen.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds